Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов коментира победата с 1:0 срещу Монтана. Екзекутора на Ливърпул похвали съперника, но не пожела да говори по адрес на съдията Николай Йорданов. Претенции към рефера, който даде дузпа за “червените”, имаха от щаба на Монтана.

“Целта е ясна, победа във всеки един мач и я постигнахме. Независимо по какъв начин. Вярно, футболът не беше на това ниво, като в предишните двубои, но и това го има. Важното е, че успяхме да вземем трите точки, което е най-важното. „Направихме всичко възможно, за да кажем на играчите, че Монтана е сериозен дразнител, а те го приеха като несериозен. Нека не забравяме, че Монтана е много добре организиран отбор, с отличен треньор. Човек, който знае какво иска във всеки един мач. Днес затвориха всички подстъпи към вратата си и ни беше трудно пробием защитата им. Те изиграха страхотен мач. Не че ние сме играли слабо, но Монтана изигра добър двубой”, заяви Стойчо Младенов.

“Няма незаменими играчи, но Платини е важен за нас. Това е човекът, който дава класата и самочувствието на отбора. На мен ми се иска да играе във всеки мач. Можеше да влезе и да играе, но беше голям риск. По-добре да не играе един мач, отколкото след това три-четири. Други отбори градят съставите си по две години. Ние искаме за 30 дни тези футболисти, които до скоро нямаха картотеки, да са като цигулки, да свирим и да се наслаждаваме. Не става така, понякога има и спадове, важното е отборът да има нужната класа, когато се затруднява като днес, да побеждава”, продължи специалистът.

На въпрос, свързан с финансовата страна и заплащанията, Стойчо Младенов каза: „Не сме нито първият, нито последният клуб, в който има забавяния. Виждате, че те са професионалисти, а ръководството е достатъчно отговорно, за да изпълни своите задължения. Затова нито футболистите, нито аз имаме притеснения. Към този момент нямам абсолютно, абсолютно никакви оплаквания към момчетата.”

“Решихме да дадем шанс на Грънчов да играе и да запазим Апостол Попов. Ще продължим да правим ротации в състава, за да даваме почивка на някои от титулярите. Ако днес резултатът беше положителен, можеше и днес да го видим на терена (б.р. – има предвид Себастиян Скиорили). Знаете, той пропусна много мачове, изгуби игрови ритъм. Както за вас, така и за мен, Скиорили е нещо ново. Иска ми се да показва качества, които се надяваме да притежава”, завърши Младенов./БЛИЦ