„Клубовете с бази и възможности трябва да са във Висшата лига на България, а държавата трябва да помогне. За нея не е проблем за 12 клуба да дава по 2 или 3 млн. на всеки от тях. Така е в Турция, в Сърбия. Защо да не бъде така и при нас? Това са 35-36 милиона на година. Това много ли е за една държава? Същото трябва да се направи за всички спортове”, заяви бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов.
 
„ЦСКА е люлка на шампиони, но виждате през годините как се унищожаваше - бавно, постепенно и целенасочено. Когато коментирах и говорех истината в очите, ме наричаха ревльо и плачко.
 
Толкова много говорих тези две години, в които бях в ЦСКА, толкова неща казах. И сега искам да ви попитам: Истина ли е всичко това, което говорех? Уморих се... Каква подкрепа получих? Защитавах ЦСКА с името и авторитета си. Кой ме подкрепи и защити?! Никой не застана зад мен.
Сега, когато катурнаха клуба, дайте да видим какво да правим. То мандалото лопна”, добави треньорът.
 
Тези, които ме оцапаха, на 90% задълженията са техни.

ЦСКА съществува и ще продължава да съществува. ЦСКА е най-популярният клуб в България и най-популярният клуб извън пределите на България.
Но без ЦСКА, Локо София и Литекс „А” група  е аматьорска, смешна. Без качества и интрига.
 
Единственият човек, който каза истината, бе Наско Сираков. Наско Сираков го каза в прав текст - шампионът се направи в канцелариите. Това не трябва да се допуска.
 
Всички тези, които са в Изпълкома трябва да го слушат, защото Сираков е най-компетентният и знаещ, най-футболният човек”, завърши Младенов.