Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов направи някои уточнения на днешната пресконференция. Легендарният наставник в последните няколко дни нападна вечния съперник “Левски” и допълни, че има директива отборът от “Герена” да стане шампион.

“Това е последното ми изказване по въпроси, които не ме касаят. От тук-нататък ще си гледам само спортно-техническите въпроси, за които ще нося отговорност. Искам да изчистя някои неща, които някои не разбраха през последните няколко дни. Премиерът на България еднакво добре помага на всички клубове. Помагал е през всичките години. През 2002/03 ми помогна, когато беше главен секретар на МВР. В Египет с едно обаждане прати правителствения самолет и помогна на много семейства. За директивата – знам какво съм казал и си стоя зад думите. Знаете каква е борбата срещу ЦСКА”, заяви Стойчо Младенов.

“За БФС - там вярвам на един човек, Боби Михайлов. Познавам го отдавна, бяхме колеги на терена. Той е честен и доблестен човек, вярвам, че ще бъде такъв докато работи за българския футбол. Не мисля, че може да ощети ЦСКА”, допълни още наставникът на “армейците”.

“Винаги съм казвал истината, нека си казваме всичко в очите. Отборът не е добре, трябва да се знае. Имаме много проблеми. От 38 дни през зимата 16 са били почивни. Имаме много контузени, други са наказани, има и такива, които не може да използваме. Ние обаче сме ЦСКА и не се отказваме. Собственикът г-н Борисов ви каза какви са ни приоритетите, трябва да стабилизираме клуба. С него изградихме дългосрочна стратегия, за да направим нещо по-сериозно. Както на човека преди мен му е бил даден картбланш за спортно-техническите въпроси, така ще бъде и при мен.

От този състав от есента в момента са трима човека - Мораес, Галчев и Бандаловски, останалите ги няма за съжаление. Аз новите попълнения не ги познавам, само по физиономия ги познавам. Искрен съм, винаги ще бъдем такива, имаме нужда от вас (феновете б.р.), ще направим всичко възможно да ги използваме тези футболисти. Сигурен съм, че ще изградим отбор, който догодина ще бъде шампион. Ще извлека максимума от настоящия състав, но ние имаме 4 юноши в титулярния отбор. Нямам достатъчно хора да запълня групата, но не се оплаквам, няма да се откажа и ще гоним до дупка целите си. Нужна ни е обаче подкрепата на феновете. Само с тях, обединени, може да вървим напред”, завърши с приповдигнат тон Стойчо Младенов./БЛИЦ