Стойчо Младенов коментира победата на ЦСКА срещу Есберг с 2:1 в контрола в Турция. Това бе първи успех за "червените" на лагера в Сиде.

„Доволен съм от играта не само в този мач. Това, което търсихме и в предишните мачове, се получаваше. Вижда се, че от мач на мач стоим по-добре. Това, което липсваше в предишните мачове, бе, че създавахме голови положения, но не отбелязвахме. В днешната среща отново създадохме доста голови положения и успяхме да вкараме два гола. Това ни задоволява на този етап. Мисля, че при по-голяма концентрация пред противниковата врата може да оползотворяване на повече положения“, каза Стойчо Младенов.

На въпрос, ще намали ли смените в следващите мачове, треньорът заяви: „Разбира се, ще започнем да избистряме състава. Аз имам своята идея и знам кой в какво състояние се намираме. За втория дял от шампионата имаме повече опции и имаме повече изпълнители. Имаме конкуренция на всеки един пост. Единствените постове, на които все още нямаме нужната конкуренция, са ляв бек и централен нападател. Брайън Ереро затвърждава добрите впечатления с добрите си изяви в днешния мач. Жереми се възстановява и е на 90% готов да вземе дейно участие в тренировъчния процес. Ако всичко е нормално и Венци Христов се присъедини към нас, ще имаме конкуренция на всеки един пост и изборът ще бъде добър за нас“, продължи наставникът на „червените“.

„Специално в този момент присъствието на Ди Вани и Долапчиев ни ограничава много. Липсата на опит и изградени качества при Долапчиев ни затруднява. Ще внимаваме много и с Ди Вани. Надявам се да се затвърждава и да подобрява своето функционално състояние. Той бързо навлиза в кондиция. Имаме конкуренция в средата на терена, където четирима човека ще се борят за две места“, каза още Стойчо Младенов.

На въпрос защо португалецът Ногуера остана извън групата, треньорът на ЦСКА заяви: "Той е много изостанал, лекувал е операция в последните шест месеца. Ще му трябва повече време от на всички останали. Идеята ми е да вземе участие едва в контролата срещу Академик Свищов в България."

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА