Стойчо Младенов коментира най-актуалната тема около себе си - отхвърлянето на офертата от египетския Исмаили. Агенция БЛИЦ беше първата медия в България, която съобщи за предложението на египетския клуб към наставника.

"Ще кажа нещо, с което приключвам темата. Крайно неприятно ми е, че тази информация стигна до медиите. Това са неща, които не искам да коментирам. Голямо уважение и респект към всички в Египет. Там изкарах мигове на радост и успехи. Благодаря им, че се сетиха за мен, но аз имам мисия в ЦСКА, която трябва да завърша тук. Докато това не стане, няма да мръдна", заяви Стойчо Младенов след равенството 0:0 с Литекс в Ловеч.

Журналистически въпроси раздразниха Младенов. На въпрос, наистина ли Томас Черни е контузен, или има нещо скрито, треньорът повиши тон: "Какви проблеми вие гледате?! В нашия сайт сме написали, какво да коментираме, мислите, че там лъжа ли?! Има проблеми в гръбначните мускули, дали е дископатия или друго, докторът трябва да каже. Айде да не коментираме кой трябва да играе на върха на атаката. Това е мой проблем, който аз го разрешавам."

За двубоя с Литекс Стойчо Младенов коментира: "Имахме лек превес през второто полувреме, но реалният резултат е равният. Има много мачове, които трябва да се изиграят, един равен или една точка, две или три няма да се окажат фатални. Всички губят точки, като започнем от Лудогорец, та стигнем до последния."

"След шестия кръг казах на една пресконференция, дано тези момчета издържат този дълъг маратон. Всеки един мач излизаме с едни и същи 9 човека, само централния нападател го сменяме. Събрахме този отбор в екстрена ситуация, без подготовка. В един момент, когато нямаш основа, започва да се показва умората. Мартин е класа, може да решава мачовете. Знаете, че е доста изостанал, но е голям професионалист. По начина, по който се подготвя, по който играе, младите може само да се учат", завърши Стойчо Младенов.