Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов изпрани специална покана до първите хора в държавата за предстоящия домакински мач на тима срещу ЦСКА.

Двата отбора са в тройката на временното класиране на efbet Лигата. Мачът между тях по програма трябва да се играе в неделя (12 март) от 16:45 часа.

Поканата е отправена към президентът Румен Радев, служебният премиер Гълъб Донев, министърът на младежта и спорта Весела Лечева, министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на отбраната Димитър Стоянов, директорът на Главна дирекция национална полиция Атанас Илков, директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и президентът на БФС Борислав Михайлов.

„За нас е чест от името на ръководството на ФК ЦСКА 1948 да Ви поканим на футболната среща от XXIII Кръг на efbet Лига между отборите на ЦСКА 1948 и ЦСКА–София. Мачът ще се проведе в неделя, 12 март, от 16:45 часа на стадион „Витоша“ в Бистрица“, пише в обръщението на Стойчо Младенов.

„Вашето присъствие на стадиона на такъв важен и интересен спортен двубой може да бъде знак за това, че българският спорт, в частност футбола, върви в правилна посока и може да се мери с този в другите европейски страни като ниво на организация, спортно технически достойнства и зрителски манталитет.“, се посочва в още поканата.

Както е известно, ЦСКА поиска дербито да се проведе на националния стадион "Васил Левски", тъй като съоръжението в Бистрица е с ограничен капацитет и не може да приеме всички желаещи да присъстват фенове на "армейците". ЦСКА 1948 пък категорично посочи, че държи да домакинства на стадион "Витоша".