Бившият национал Мартин Петров ще играе като фалшива деветка в днешния мач на ЦСКА срещу Нефтохимик. Срещата от 18 кръг на „А“ група е днес в Сливен от 14:30 часа. Петров води атаката на „червените“ и при нулевото равенство срещу „Левски“ в първи 1/8-финал за Купата на България. В днешната среща след изтърпяно наказание на пейката на „армейците“ се завръщат треньорите Стойчо Младенов и Анатоли Нанков. Двамата бяха наказани след скандалния мач във Варна и пропуснаха дербитата с Лудогорец в "А" група и "Левски" за Купата на България.
 
Нефтохимик е с най-слабата защита в „А“ група и това добър момент за него да вкара първия си гол с екипа на ЦСКА от 15 години. За последно Мартин Петров се разписа за „червените“ на 16 октомври 1998 г. при победата с 3:1 над Септември.
 
„Шейховете“ ще бъдат срещу ЦСКА без трима основни играчи. Нападателите Васил Калоянов и Петър Димитров са наказани, а защитникът Христо Лемперов е контузен. Лекарите не успяха да го вдигнат за мача с „червените“ и вместо него като десен бек ще играе Диян Лефтеров.

Ако ЦСКА победи, ще се върне отново в Топ 3 на класирането.
 
logo_neftohimik.jpgНефтохимик – ЦСКАcska.JPG
 
Днес от 14:30 часа
Сливен, ст. „Хаджи Димитър“
Съдия: Ангел Баялцалиев
Пряко по НЮЗ7
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Нефтохимик: Денчев, Лефтеров, Иванов, Патев, Ивелин Янев, Коста Янев, Цветомир Цонков, Манев, Божинов, Ангелов, Живко Петков
Контузен: Лемперов
Наказани: Калоянов, П. Димитров
 
ЦСКА: Черни, Апостол Попов, Валентин Илиев, Джаксън Менди, Жереми Фо-Поре, Тодор Янчев, Ивайло Чочев, Марсиньо, Емил Гъргоров, Неманя Милисавлевич, Мартин Петров
Контузени: няма
Наказани: няма
 
Баланс: 27 мача, 7 победи за Нефтохимик, 4 равенства, 16 победи за ЦСКА, г.р. 27:56
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Нефтохимик загуби последните си пет мача с ЦСКА без да отбележи гол
* Нефтохимик е отборът с най-малко отбелязани голове от началото на сезона – 9 или по 0,52 средно на мач
* ЦСКА загуби последните си 2 гостувания в „А“ група