Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов коментира днешните решения в клуба. Отборът отпадна от Мура във Втория квалификационен кръг на Лига Европа след равен 1:1 вчера на Националния стадион “Васил Левски”. В първия двубой двата тима направиха 0:0 в Словения. По-рано през деня ръководството на ЦСКА взе решение да освободи 8 футболисти, а други двама да бъдат поставени в трансферната листа.

“Тук не е до падане на глави, но трябваше да се вземат тези решения. Момчетата имат най-малка вина, че трябва да разтрогват с клуба. Те проявяват разбиране, трудно ми беше да им кажа, че трябва да се разделяме. Не му е предложено нищо на Христо Янев, той няма да остане. Преди един месец с него и с още двама подписахме, а сега се налага да разтрогнем, но не сме доволни и трябва да се предприемат мерки. И то спешни. Аз казах и снощи, не може такова поведение да се толерира”, заяви Стойчо Младенов.

“Как да се отрази загубата. Както на Лудогорец, “Левски”, Локомотив. Нивото пада драстично. Кризата също оказва своето влияние. Трябва да се направи рязък завой, да се предприемат мерки, да има нова стратегия за развитие. Не може да се клатушкаме така, вижте от какви отбори започваме за губим. Предпочитам да не идват такива футболисти, каквито идваха до момента. Да ги взимаме като количество, а да няма качество. Няма да бързаме със селекцията от тук нататък. Предполагам, че ще имаме възможност да отидем да наблюдаваме следващите нови”, завърши Младенов./БЛИЦ