"Появиха се разни твърдения, че съм се отказал от неустойката си, защото съм получил от Александър Томов парите "под масата". Категорично няма такова нещо! Да, отказах се от неустойката, но не съм взимал пари "под масата"! Не е вярно и друго, което се говори - че съм поставил условие да се върна в ЦСКА само ако назначат сина ми Стойчо Младенов-младши. Пак лъжи! Както и, че заплатата му е 9000 лева. Той е компетентен човек, на когото разчитам за бъдещето. Където и да съм, синът ми ще бъде с мен", заяви треньорът на “червените” Стойчо Младенов в интервю за “Топспорт”.
 
"Дуарте Коща и Морено ги видях за пръв път с Димитър Борисов и Иво Иванов на "Царско село". Не ги познавам, не искам да ги познавам. Нямам нищо общо с тях. Те стоят в делото за Ди Вани. Това е доказателство, че са измамници. От Ди Вани спестихме 1 милион лева на ЦСКА. Още дела ще паднат, пак са намесени тези хора. Морено спомена Руи Гомеш в интервюто си. Точно Гомеш ми помогна Ди Вани да е тук, в ЦСКА. Искаше да изобличи Морено и Коща", допълни Екзекутора на Ливърпул.

"След мача с Мура през лятото на 2012 година изгонихме някои футболисти по мое желание и на Димитър Борисов. Не съжалявам за нито един от хората, които съм освободил от ЦСКА. За всичките ми периоди в клуба съвестта ми е напълно чиста. Категорично е така! Във всичките престои трудовите ми договори не се спазваха от страна на ЦСКА, винаги са били нарушавани. Губех пари, но правех компромиси. Съвестта ми е по-чиста от на всеки друг", категоричен е Стойчо.

"Да ме критикуват градивно, не грозно. Някои се разграничиха от ЦСКА и станаха опозиция. Така е по-лесно. Тези, които ме критикуват, защо са без работа? Ако са компетентни, ще работят. Имаме трудности, а някои, които обичат ЦСКА, не искат да помогнат и да разсрочат задълженията към тях, които са от старото ръководство, а трябва да ги плаща новото. Да разсрочат и да си купят акции, както направих аз. Тук става въпрос за морални човешки качества. Някои направиха всичко възможно ЦСКА да го няма. Тръгнаха да си правят ЦСКА (Радомир) за "В" група, други тръгнаха да правят следващ ЦСКА. Така не може! Лесно е да ме атакуват мен, но няма доказателства, само празни приказки!", добави треньорът на "червените".

Стойчо отговори така на въпроса дали през 2012 година ЦСКА умишлено е паднал от Миньор в Перник по нареждане на "Титан" преди шампионския двубой с Лудогорец, загубен от "армейците": "Кой какво е направил тогава, няма смисъл да се връщаме назад. Нали знаете израза "Битият - бит..."? Сещате се...", каза Младенов и не отрече за умишлена абдикация от първото място страна на бившите собственици на клуба.
 
"Сега призовавам - който иска, да ни помага, който не помага, да не ни пречи. Това е моят апел към всички цесекари. Ние сме тук, никой друг не се нагърби. Ако не бяхме спасили ЦСКА, какво сега щяха да чакат тези, които се редят пред Лицензионната комисия? ЦСКА съществува благодарение на Александър Томов, Александър Тодоров и моя екип. Дали вярвам на Томов? Вярвам на абсолютно всички, докато някой не се издъни. Факт е, че сега се плащат заплати на футболистите. Дали парите идват от нови кредити - не знам, питайте Томов", каза още треньорът на ЦСКА.
 
"Не броя враговете на ЦСКА и не искам да ги знам. Имам самочувствието, че работя правилно. Моите резултати, моята визитка ми дават това самочувствие. Аз съм акционер в ЦСКА и това е факт. Когато дойде времето, ще разберете колко точно акции съм закупил. Не прося, но нека и други извадят някой лев, за да помогнат на ЦСКА. Сумата от 2000 лева за акции не би трябвало да е проблем за хората с възможности, няма да обеднеят. Боли ме, че легенди на ЦСКА искаха клубът да отиде във "В" група, да загубим историята си, титлите, всичко, да започнем от нулата. Та ние сме един от грандовете в Европа! Как ще спя, ако това стане? Като знам, че Иван Колев, лека му пръст, си е дал здравето и живота за ЦСКА, заедно с много други. Здравето си дадохме! Загубихме титлата при "Титан" и аз излязох от ритъм, бях в болница, имах проблеми... Милея и страдам за ЦСКА", развълнува се специалистът.
 
"ЦСКА ще го бъде, ще го има! Томов ми гарантира, че ще получим лиценз. Но сега повече от когато и да е имаме нужда от всички "червени" сърца, от подкрепа. Отборът ми е пълен именно с такива момчета - които милеят за ЦСКА, не за парата. Чест е да работя с тях. Пак ви казвам - ЦСКА ще го има!", завърши Стойчо Младенов.