Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов излезе с декларация в собствения си сайт stoycho-mladenov.com. Повод за написаното от специалиста е постоянните нападки, че взима комисионни от трансфери.

Ето какво пише Стойчо Младенов в материал, озаглавен: “Колко богат станах от ЦСКА”

От първия ми престой като треньор на ЦСКА като грамофонна плоча се повтаря една и съща песен и в нея се пее само едно: “Стойчо Младенов взима комисионни от трансфери.”

Винаги съм подминавал подобни несериозни твърдения, но е време феновете на ЦСКА да разберат истината от мен. През 2002 година направих шампионска селекция, взимайки почти един цял отбор. Собственик на ЦСКА беше изключително уважаваният бизнесмен Васил Божков. Двамата работихме в екип и той знае как са направени всички трансфери. Титлата и рекордите ни нараниха много хора и най-удобният начин е да хвърлиш кал върху успелия. Ако бях крал пари от ЦСКА, нямаше начин да бъда оставен на работа и собственикът с документи да не докаже истината.

Завръщането ми в още един тежък момент през 2007 година веднага отприщи нов водопад от обвинения. Старата плоча се завъртя. Но се завъртя и другата – направих още една шампионска селекция, която не загуби нито един мач през сезона. Отново бяхме трън в очите на много хора, които дори успяха да ни вземат лиценза. Говореха за моите комисионни, но пропускаха, че благодарение на продажбата на моите шампиони, ЦСКА събра пари, за да остане в “А” група. А хора в клуба ме принудиха да напусна, защото бях готов да водя отбора и във “В” група.

Днес за трети път плочата се върти. И аз отново съм принуден да кажа, че не съм взел нито стотинка комисионна. Призовавам тези, които вече 10 години повтарят това, да извадят и един документ като доказателство. Иначе отдавна знам, че в България успелите хора не ги обичат и им завиждат. Заради завистта бях принуден да опозная нови светове и да получа безценен опит. Отидох в Саудитска Арабия в “Ал Ахли”, който беше в незавидно положение. Но заедно с моите помощници го вдигнахме на крака и спечелихме Купата на Персийския залив – едно от най-ценните отличия в Азия. Класирахме отбора в азиатската Шампионска лига и ме избраха за треньор на сезона. Защо никой там говори за комисионни? След това отидох в египетския ЕНППИ и го класираха за Купата на Африка. Там също ме избраха за най-добър. Заради резултатите, а не заради най-добро взимане на комисионни. Навсякъде имах възможност сам да правя отбора си и съм постигал значими успехи.

Накрая ще кажа едно – аз станах много богат човек благодарение на ЦСКА. От момента, когато стъпих като футболист на “Българска армия”. Аз съм богат, защото ЦСКА ме създаде като личност. Даде ми възможност да вдигна много титли като футболист и като треньор. И съм сигурен, че новите тепърва предстоят. Заедно с най-великата “червена” публика. А на душманите само ще кажа – извадете доказателства или се скрийте завинаги! И последно към тях – богатството не се измерва само в пари!

С уважение
Стойчо Младенов
Старши-треньор на ЦСКА
14.08.2012