Стойчо Младенов остана доволен от победата с 4:1 като гост на Миньор. Двубоят се игра в Своге заради наказание на перничани.

“Един резултат не може да промени въздуха, който дишаме. Но това не са реалните възможности на футболистите, и днес се доказа. Когато се играе освободено, разкрепостено, играта става друга, резултатът – коренно различен. Всичко е въпрос на психика, обстановка, условия за работа, всичко това влияе,“ заяви Младенов.

„Радвам се, че победихме, убедително, с красиви голове. Чакаме с нетърпение новите да се включат и ЦСКА да има отбор, който трябва, за да постигаме резултатите, които искаме във всеки един мач. Трябва да имат самочувствие, увереност, спокойствие, стабилност. Много от тези неща ги няма, но се надявам скоро да е факт.“

„Благодаря на момчетата за себераздаването, особено второто полувреме, обърнахме мача, и си отмъстихме на Миньор, защото знаем на кого са приближени те, на кого лягат и клякат, и така,“ добави Младенов.

“Аз винаги мисля за победа, очаквам победа. Това, че първите три мача не победихме, бе по-скоро изненада. Но поведението на футболистите, начинът на игра, това бе оправдано, аз знаех какви са причините за тези загуби. Не може ЦСКА да няма 12 футболисти, които да играят, и още 5-6 на пейката, на които да разчиташ. Сега вече на всички ще мога да разчитам, ще имам вариативност, нужната конкуренция на всеки пост. Имам много добри футболисти, радвам се, и се надявам, когато се установи стабилност в клуба, те да надскочат себе си“, продължи треньорът.

“Има няколко неща, които трябва да бъдат факт, за да дава един футболист най-доброто от себе си. За състоянието и изявите на всеки състезател са много важни неща като психическо спокойствие, да няма битови неуредици. Тогава ще знам, че всеки излиза концентриран в мача. Аз съм убеден, че тази сага, тази безтегловност, ще приключи. Надявам се следващата седмица да има резултати, каквито и да са. Идва Шеридан и ни поставя условия, а ние не можем да го спрем. Не може така. ЦСКА е голямо име, и другите го знаят, и стоят заради това,“ каза още Младенов./БЛИЦ