Стойчо Младенов обяви официално, че напуска треньорския пост на египетския ЕНППИ.
“Решението ми не е от вчера. Още преди няколко дни уведомих ръководството, че си тръгвам. Шефовете са изключително коректни и точни хора, предложиха ми нов договор, но аз отказах”, заяви наставникът пред БЛИЦ.

“Знаете, че заради политическите събития тук първенството беше прекратено и сега вместо на 20 юни ще приключи на 11 юли. Моят договор е до 30 юни, а след това ЕНППИ има още три мача – на 3, 7 и 11 юли. Босовете искат да ми предложат договор за още един месец, за да довърша сезона. Не знам дали ще остана за последните три двубоя. Може би от лоялност към клуба ще се съглася. Но категорично си тръгвам от Египет. Понеже знам, че веднага ще започнат спекулации, искам да уточня, че липсва интерес към мен от български тимове. Има от чужбина, но в никакъв случай няма да избързвам. Нужна ми е почивка, а отделно искам да бъда повече време до моето семейство”, добави Младенов.

Снощи ЕНППИ загуби драматично с 0:1 от Ал Масри в мач от египетското първенство. Две минути преди края вратарят Мохамед Абугабал допусна комична грешка, която доведе до единственото попадение в мача. ЕНППИ обаче запази четвъртата си позиция във временното класиране.

“Мохамед е младо момче. На 19 години. Предстои му страхотно бъдеще. Всеки може да сгреши. Той прие много тежко грешката, която допусна. Плака дълго в съблекалнята. Покри си главата с една кърпа и не искаше да си тръгва. Чувства се много виновен. Обясних му, че се случват такива неща във футбола. Че не е първият, няма и да е последният. Бъдете сигурни, че Мохамед след време ще заиграе в някой европейски клуб”, каза още Стойчо Младенов./БЛИЦ