Треньорът на Миньор (Перник) Стойчо Стоев заяви, че и дума не може да става за подценяване на Академик (София). Срещата от 10-ия кръг на "А" група е в събота от 16:00 часа на стадион "Славия".

Стоев подчерта, че ще се подходи изключително сериозно в гостуването на "студентите". Той изрази леки опасения от дефанзивния стил на игра на Академик.

"Хубавото е, че почти всички играчи са здрави, което дава по-големи възможности”, започна Стоев редовната си пресконференцията.

"Единственият проблем е наказанието на Коце Марков, който е наказан за 1 среща. Данчо Тодоров е в групата, не бих казал, че е напълно възстановен, но той си е изградил афинитет на професионалист", добави Стоев.

"Пълен абсурд е да подценяваме, който и да е противник. Един рутинен мач от първенството, в който трябва да надделеем. Ще бъде по-трудно, защото и техният стил е такъв, че доста добре се затварят в своята половина, не дават пространства на противниковите състезатели, но в крайна сметка ние трябва да покажем, че сме по-класният отбор. Нашата тактика е една и съща - стремим се да играем офанзивен футбол. Вече много неща се коригираха. Момчетата постепенно се спояват. Виждам някакви наченки на това, което се стремя да наложа", каза още Стойчо Стоев. /БЛИЦ