"Левски" направи равенство 1:1 срещу украинския Ворскла (Полтава) в контрола, играна в Турция. Попадението за "сините" реализира Божидар Краев.

"Направихме слабо първо полувреме от гледна точка на това, че играхме много бавно, прекалено еднообразно и прекалено еднотипно в развитието на атаките. От там закономерно съперникът стоеше по-добре на терена“, коментира Стойчо Стоев.

„През второто имаше коренна промяна. Имаше повече агресия и бързина. Все още имаме доста слабости, не умеем добре на контролираме топката, но това идва с много мачове. С победите идва и увереността, и това позволява да играеш по-разумно. Все още не сме достигнали това, което ни трябва“, добави още Стойчо Стоев.

„Казах на момчетата, че не ме интересува резултатът, а играта. Трябва по някакъв начин във всяка контрола да се вижда дори малък напредък и затова бях изнервен, защото виждах, че нямат нужната увереност. Ясно е, че ще бъркат, но когато един футболист не се притеснява, в един момент ще се развие и така отборът ще напредва“, заяви наставникът на „сините“ футболисти.

Стоев коментира и трансферната политика на отбора: „Трудно ми е да кажа дали има напредък. Работим, за да вземем офанзивни футболисти, които да помогнат. Дано до края на седмицата да имаме развитие по някои от тези трансфери, за да се вдигне нивото на отбора. Има надежда, въпреки че ми се иска да става по-бързо. Ако се продаде Белаид, ще търсим друг централен защитник, но докато не се върне, няма да прибързваме. Амари може би ще може още в следващата контрола да играе, докато при Гаджев и Сърмов трябва да се убедя, че наистина са готови. Евентуално другата сряда ще играят, но ако се получи за събота, още по-добре, защото все пак съставът ни е камерен и така някои играчи трябва да играят повече, а още не са готови.“

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка