Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев се надява още утре разградчани да се класират на 1/16-финалите в Лига Европа, като постигнат победа над Черноморец (Одеса). Мачът е от 20:00 часа на стадион "Васил Левски", където спецът тази вечер даде пресконференцията си, изразявайки своите очаквания. Стоев изтъкна, че след поредните победи футболистите му вече са добили самочувствие и Лудогорец е станал фактор в Европа.

На брифинга спецът говори и за многото кадрови проблеми преди двубоя с украинците, които разградчани биха в Одеса с 1:0 след гол на Христо Златински.

"Предстои ни труден мач срещу доста солиден противник. Знаем каква е стойността на двубоя. Но нашата цел е утре да успеем да се класираме за следващата фаза на турнира. Противникът е доста сериозен, което се видя и в първата среща в Украйна. Каквото зависи от нас ще бъде сторено. Гаранции не може да има, но при всички положения ще се стараем да сме на ниво", сподели Стоев.

"Някои от контузените може и да вземат участие утре, а други може и да не вземат. Но не се притеснявам, защото знам, че състезателите, които ще вземат участие в мача, ще се раздадат и ще искат да се представят добре. Разликата от предишния мач са трите точки повече в нашия актив. Иначе разлика в двубоя няма да има. Барт, Кайсара и Златински са под въпрос. Има и още двама, но няма да им кажа имената. Много разчитам на лекарския екип да ги вдигне на крака и да вмемат участие в мача", каза Стоев.

"Да, късметът е неизменна част от мача. Той стои зад силния отбор. Да, късметът ни помогна срещу Черноморец в Одеса, но не стои само той зад нашата победа. В Европа не всичко е на късмет, а благодарение на това, което правим като игра. Неслучайно създаваме име в Европа, не само на нас, а и на българския футбол. Но нека късметът е с нас и в утрешния мач", пожела си треньорът на българския шампион.

"Добихме нужното самочувствие, за да можем да сме фактор в Европа, поне що се касае до групата ни в момента. Може би и на това се дължат хвалебствените думи по наш адрес, появили се в сайта на УЕФА", добави Стойчо Стоев.

Групата на Лудогорец в Лига Европа:

19 септември от 20.00 часа
ПСВ Айндховен - Лудогорец 0:2
Динамо – Черноморец Одеса 1:2

3 октомври от 22.05 часа

Лудогорец – Динамо Загреб 3:0
Черноморец Одеса – ПСВ Айндховен 0:2

24 октомври от 22.05 часа
Черноморец Одеса - Лудогорец 0:1
Динамо Загреб – ПСВ Айндховен 0:0

7 ноември от 20.00 часа

Лудогорец – Черноморец Одеса
ПСВ Айндховен – Динамо Загреб

28 ноември от 22.05 часа

Лудогорец – ПСВ Айндховен
Черноморец Одеса – Динамо Загреб

12 декември от 20.00 часа

Динамо Загреб - Лудогорец
ПСВ Айндховен – Черноморец Одеса

КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА “В”
Отбор М П Р З Г.Р. Т
1. lud.jpgЛудогорец (Бъл) 3 3 0 0 6:0 9
2. psv.jpgПСВ Айндховен (Хол) 3 1 1 1 2:2 4
3. ode.jpgЧерноморец (Одеса, Укр) 3 1 0 2 2:4 3
4.dinamo_1.jpgДинамо (Загреб, Хър) 3 0 1 2 1:5 1