Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев коментира без еуфория победата над Динамо Загреб в Хърватия с 2:1. Това бе пети успех от шест мача за българския тим в група “В” на Лига Европа. С 16 точки Лудогорец продължава на 1/16-финалите и ще научи съперника си на жребия, който е на 16 декември (понеделник).

“Това е нещо голямо. Моето уважение към момчетата за усилията, които хвърлиха по време на всички мачове. Показахме, че сме стойностен отбор в Европа. Съвсем заслужено победихме. Мачът нямаше значение, но радващато е, че излязохме победители. Вече имаме увереност, умеем да играем под натиск и няма панически действия от наша страна. Динамо създаде няколко ситуации, но се справихме въпреки по-ниския ръст. Като качество се видя, че нашият отбор е по-стойностен. Умората си тежи, не мога да кажа, че не тежи. Беше важно да изиграем двубоя разумно, внимателно, да не се изхвърляме много в офанзивни действия, да сме внимателни в защита. Знаехме, че ще дойде нашият момент, в който да бъдем концентрирани”, заяви Стойчо Стоев след двубоя.

На въпрос, какъв отбор си пожелава за жребия за 1/16-финалите, треньорът отговори: “Нищо не си пожелавам. Какъвто отбор да е, надявам се през пролетта да се представяме достойно и да зарадваме България и нашите фенове.”/БЛИЦ