Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев показа завидно самочувствие след победата с 2:0 над ПСВ Айндховен в първия мач от групите на Лига Европа. Скромният и тих специалист каза, че преди мача разградчани са си поставили за цел да победят на "Филипс стейдиъм", както и стана всъщност и шампионът на България изуми всички.

"В интерес на истината, колкото и да звучи абсурдно, дойдохме за победата в Холандия. Целият отбор се представи така, както исках. И аз като треньор не съм очаквал така добре да играем. Дано се види, че имаме сили и трябва да имаме малко повече самочувствие като българи. Тази победа е не само победа за Лудогорец, а и за българския футбол“, заяви Стойчо Стоев след сладкия успех в Холандия.

„Това, което виждах вчера и днес в отбора, в съблекалнята, бях оптимист, че ще се представим добре. В ПСВ нямаше толкова промени. Бяха сменили десния бек, не игра Парк, но Айндховен си е Айндховен. Като се замисля, май само ние сме ги били тук. Даже Милан направи равен с тях“, продължи наставникът на Лудогорец.

„Аз съм човек, който е здраво стъпил на земята. Предстоят ни още пет мача. Няма да се осланяме на тази победа. Следващият път трябва отново да сме на ниво. Искаме да се представим добре в Европа. Надявам се да продължим в този дух. В 90-ата минута да играеш с такова спокойствие... Аз изтръпнах. Трябва така да се играе", добави Стоев.

"Феновете бяха чудесни. Много се чуваха, използвам момента да им благодаря за подкрепата. Надявам се, че и футболистите са ги чували", завърши спецът.