Треньорът на „Левски“ Стойчо Стоев даде пресконференция преди днешната тренировка на тима. Той говори за предстоящия мач с Черно море, проблемите с попълването на групата, както и за селекцията на „сините“. Той сподели, че отново ще има на разположение на 16 играчи, като осем от тях ще бъдат юноши на клуба.
 
„От младите не трябва да се очаква всеки мач да са на добро ниво. Трудно е, но съм много доволен от тяхното представяне до момента. Групата за мача с Черно отново ще е от 16 играчи. Аз съм търпелив човек. Още в началото знаех, че ситуацията ще е много тежка. Редуциране на бюджета, на футболисти, прави се нов отбор, ясно е, че ще се вкарат и много юноши. Една ситуация, която за всеки треньор е ясно, че ще бъде много тежка. Носиш си кръста, да видим колко съм прав,“ заяви Стоев.
 
„Отново ще сме с 8 юноши. Не се оправдавам! Това е бъдещето. Ние трябва да подкрепяме тези момчета. От тези 8, ако двама станат основни футболисти на „Левски“ - това ще е успех. Независимо от ситуацията. Това са юноши на „Левски“, рожби на този клуб. Те имат моята подкрепа и от публиката, което е похвално“, коментира треньорът на „сините“
 
„Форсирахме влизането в игра на Мигел Бедоя, просто бях принуден малко по-рано. Той и килограмите не си е възстановил, вие го виждате. Това му се отрази. По-вероятно Атанас Курдов и Умар Диаби няма да бъдат картотекирани за мача с Черно море“, призна специалистът.
 
„Подготвям отбора си за сериозен двубой и естествено очаквам да победим. Никога не е имало реваншизъм при мен, така че срещата с Черно море е обикновен мач. Когато не взимаш точки, със сигурност има някакво притеснение. Твърде рано е, първенството сега започва. Рано е да се готови за някаква оценка загубените точки дали са пагубни или не са. Може би като изиграем поне първата част от първенството, ще бъда по-точен“, анализира наставникът на „Левски“.
 
„Съдиите правят грешки, потърпевшите бяхме и ние, и Литекс. Една ситуация, която в Разград можеше да промени мача, говоря за отсъдената засада. Така е видял, така е свирил.“
 
„Не си спомням с колко футболисти сме водили преговори през последните два месеца. Ситуацията е такава: директно ти отказва или съгласява се, но иска отсрочка и после ти отказва. Третият вариант е - малко ни подлъгват, а се оказва, че не искат изобщо в Левски. Ние всекидневно наблюдаваме футболисти, влизаме в контакт с тях и с мениджърите им, нещата не се получават толкова лесно,“ обяви Стойчо Стоев.