Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев бе гост в предаването "Зона Спорт". Той коментира мачовете на тима в Европа, както и равенството с "Ботев" (Пловдив) снощи. Разградчани излизат в четвъртък срещу Динамо (Загреб) в мач от груповата фаза на Лига Европа. В първия мач от тази фаза Лудогорец победи с 2:0 ПСВ Айндховен.

„Малко сме разочаровани, че не победихме "Ботев", но във футбола невинаги се получава това, което искаш. Доволен съм от първото полувреме, но за жалост не се справихме в завършващата фаза. Имахме доста трудни мачове до сега, но някои от тях ги взехме“, сподели Стоев.

Специалистът коментира случая с Йордан Минев, който първо бе обвинен в употреба на допинг, а по-късно се оказа, че ФИФА е допуснала грешка. „Бях шокиран, че Минев е употребявал допинг. След това като се уточни за инжекцията, която е поставена от националния отбор, нещата се успокоиха. Не можах да се чуя тогава с Минев. Когато всичко стана, те бяха в София и клубът правеше всичко необходимо. Бяха 3 много напрегнати часа“.

„Възстановяването на футболистите ме притеснява преди мача с Динамо Загреб. Предстои ни сериозен мач. Най-големите ми проблеми са в защита, защото там нямам много опции. Имам 4 бранителя. Трябва да видим какво е състоянието на Мантула, когато се завърне от Сърбия. Защитата е основно звено“, призна специалистът.

„Успехът над ПСВ не ни прави фаворит в мача със Загреб. Напрежение не се усеща. Момчетата са спокойни и уверени. Кирил Домусчиев бе доволен от успеха. Но ние не изпаднахме в еуфория. Може би 2 часа след мача с ПСВ още не осъзнавахме какво сме сторили. Междудругото минаха и празненствата“, каза наставникът на Лудогорец.

„Не бяхме готови за Шампионската лига. Базел е отбор, който има класа. Още в Холандия казах, че Базел няма да загуби от Челси, а всички тогава ми се е смееха. Дай Боже да стигнем по-напред в Лига Европа. Това е безценен международен опит. Ние имаме за идея да налагаме млади футболисти. Имаме и опитни играчи, но те трябва да предадат опита си на по-младите. А те трябва да са готови да влязат и да понесат отговорността“, обясни Стоев.

„Един треньор трябва да може да лавира. Трябва в един момент да похвали някого, в друг – да му се скара. Трябва да лавира в съблекалнята. Никой не ми се бърка в работата. Има чудесни условия и единственото, което трябва да правиш, е да работиш. Стрес в треньорството неминуемо има. Това е непостоянна професия“, завърши Стойчо Стоев.