Треньорът на Миньор (Перник) Стойчо Стоев определи като благоприятен жребия за 1/8-финалите за Купата на България, който отреди "жълто-черните" да гостуват на третодивизионния Тунджа (Ямбол). Двубоят ще бъде на 3 декември.

"Реално погледнато ни се падна благоприятен жребий. Все пак ние сме отбор от "А" група, а съперникът играе във "В" група. Не би трябвало да имаме проблем да продължим напред в турнира", коментира Стоев.

"Няма да подценяваме съперника, като се има предвид, че отстраниха Монтана. В миналото сме били свидетели на много случаи, когато отбори от по-долните дивизия са елиминирали елитни тимове. Ясно е, че при тези отбори в такива мачове играят над върха на възможностите си. Единственото нещо, което ни притеснява е, че теренът в Ямбол е много зле и това в някаква степен ще изравни силите. Жребият можеше да ни противопостави на някой от лидерите, така че трябва да сме доволни", допълни наставникът на Миньор.

"Жълто-черните" вече са на лагер в Стара Загора, където утре излизат срещу Берое в мач от 15-ия кръг на "А" група. Двубоят е от 16:30 часа.