Треньорът на „Левски” Стойчо Стоев говори пред медиите преди първата среща от новия сезон в „А” група срещу „Ботев” (Пловдив). Двубоят е в събота от 18:30 часа на стадиона на „канарчетата” в Коматево.

„Има тръпка, има леко напрежение. Нормално е. Не сме играли официален мач 40-50 дни. Сега започваме наново и това няма как да не промени усещането във футболистите. Те чакат този момент. Напрежението и началото на сезона ще се отразят на мача с „Ботев”, на динамкита на срещата. Все пак отборите не са влезли напълно в ритъм, има нови попълнения”, започна Стоев.

„Изпитваме трудности, тъй като закъсняхме със селекцията, но това не значи, че няма да опитваме да излезем победители от мача с пловдивчани. Наясно съм със съперника - запазиха състава си, гледах им 2-3 мача”, продължи треньорът на „Левски”.

„Хубаво е пътят, който предстои да извървим, да започне с победа. Важно е и да изградим отбор, който да е конкурентноспособен на най-силните. Няма формула, по която да кажа за колко време ще стане това. Времето ще покаже”, каза още Стоев.

„Не бих казал, че ще играем с „фалшива деветка” в Коматево, заради липсата на типичен централен нападател. Аз така или иначе искам от човека на тази позиция, да бъде раздвижен, комбинативен, а не типичен таран. И в един момент той малко или много става „фалшива деветка”, коментира треньорът на „Левски” липсата на централен нападател за мача с „Ботев”.

„На мен са ми нужни две крила още като нови попълнения. Да се засили конкуренцията, да се даде острота, но всичко опира до финансова възможност”, завърши Стоев.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015