Стойчо Стоев даде официалната си пресконференция преди 1/16-финала реванш срещу Лацио в Лига Европа. Двубоят е в четвъртък (27 февруари) на Националния стадион "Васил Левски" от 20:00 часа. В първата среща Лудогорец победи в Рим с 1:0 след гол на Роман Безяк.

Стойчо Стоев беше попитан дали очаква Лацио да излезе с друга мотивация за разлика от двубоя в Рим: "Нормално е да излязат по друг начин, не са очаквали да загубят вкъщи, може би са ни подценили до някаква степен. Те си знаят ная-добре. За нас Лига Европа е турнир, който може да ни даде престиж. Те обаче не вървят добре в първенството и може да не се класират за евротурнирите следващия сезон. Така че и този мач с нас им се явява важен, естествено, оценяваме го като факт. Знаем, че Лацио ще направи всичко възможно да ни отстрани. По-важно е ние какво ще направим и дали ще им дадем възможност да ни отстранят. Знаете по-добре от мен срещу какви отбори играе Лацио в Италия, в какви дербита участва през годините. Така че е нормално да имат самочувствие и да мислят, че може да преодолеят, ако не всички отбори в Европа, то много отбори."

"В интерес на истината шансовете са равни. Да, имаме предимство, но един гол колкото трудно се вкарва, толкова е и лесно. В никакъв случай утре няма да излезем като някакви фаворити. Излизаме с мисълта, че утре ще се реши срещата. Важното е, че добихме увереност, че и ние можем да играем добре в Европа. Ние сме един отбор, който е с едни гърди пред Лацио, но да кажем фаворит е абсурд. Все още български отбор не е стигнал това ниво, за да каже, че е фаворит срещу италиански. Да, ние играем приличен, грамотен футбол, което е много важно, но имаме да извървим дълъг път, в който Лацио да се съобразява с нас, а не ние с тях", допълни наставникът на българския шампион.