Треньорът на „Левски“ Стойчо Стоев даде пресконференция преди утрешното дерби на върха на класирането срещу Лудогорец. Той обяви, че в тима му няма напрежение и очаква пълните трибуни да са допълнителен мотиватор за играчите на „сините“.

„Настроението преди дербито е нормално, добро. Очаквам сериозен мач, защото се срещат се два добри отбора. Шампионът за последните четири години и лидерът в класирането. Пълният стадион ще предразположи играчите към отборите към качествен футбол. Публиката е допълнителен мотиватор. Лудогорец е свикнал да играе пред много публика в Европа и това няма да им се отрази. За нас обаче е важен момент, публиката ни дава криле,“ заяви Стоев.

„Играчите са спокойни. Няма от какво да има допълнително напрежение. В „Левски“ е напълно нормално да си първи. Това не би трябвало да им се отразява. Може би няма фаворит в тази среща. И двата отбора са качествени. Не мога да кажа дали има повече напрежение в Лудогорец, но при нас няма. Наясно съм със състава, утре ще го видите,“ добави треньорът на „Левски“.

„Не очаквах в началото на първенството, че ще сме лидери преди срещата с Лудогорец. Започнахме с много млади играчи и малка група футболисти. Стремиш се да извличаш максимума от всеки мач, това беше. Винаги съм казвал, че съдиите би трябвало да толерират футбола, да помагат на футбола, а не да пречат. Надявам се и утре да бъде така. Не коментирам декларацията на феновете ни за Ивайло Стоянов. Аз не съм регулаторен орган да изисквам, но трябва съдиите да бъде безпристрастни,“ коментира Стойчо Стоев.

“Футболистите са здрави и готови за дербито. Георги Костадинов тренира нормално, предполагам, че няма проблеми да вземе участие в мача. Йордан Милиев още не е готов. Не е тренирал от 4 месеца, водил е индивидуална подготовка“, призна наставникът на „сините“.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016