Треньорът на Локомотив (София) Стойчо Стоев сподели след загубата от Етър с 1:3, че е взел решение да се оттегли от своя пост. По думите му шансът да остане начело на столичните „железничари“ е нищожен, като предстои разговор с ръководството.

„Когато не влагаш сърце, спортен хъс, агресия, отдавам го и на безхарактерност. Играем срещу отбор, който е с по-малко точки и да се притесняваш, да бързаш при почти всяка топка, да не се опиташ да натиснеш противника. Съвсем различно се получава от това, което тренираме“, започна Стоев.

„Футболистите са апатични, много съм разочарован. Това ми е родният клуб. Дойдох с амбицията нещо да променя, да създам един приличен отбор. Не виждам как ще се получи. Ще преосмисля тази вечер нещата, по-скоро „не“, отколкото „да“ да продължа. Това петно, което ми лепват върху кариерата, няма как да го изтрия. Нервите, които влагам с помощниците и да не ни защитават, за мен е безразлично. Много илюзорен и нищожен е шансът да преосмисля моето решение“, продължи той.

„Ще говоря с ръководството. Да гледам отстрани, да съм безсилен и нищо да не се получава. Този мач беше апогея на всичко. Не мога да вляза в самите футболисти и да ги направя отбор. Толкова много тактически и технически грешки. Те излизат бездушни. Само като ги видя на полувремето как няма нерв в тях и ми става ясно какво предстои. Може би няма хора, които да вдигнат другите – умълчани и умислени. Не може да излезеш на терена и да не се опиташ да направиш всичко възможно. Ние просто съблюдаваме, придружаваме. Когато сме с топката, грешки, грешки, грешки, грешки, грешки... Толкова много грешки виждам за пръв път в моята кариера. Ние играем само на крак и само назад. Не използваме празните пространства и не правим това, което тренираме. Болно ми е. Това ми е родният клуб. Дойдох с друга нагласа, но не се получи“.

„Комплексни са причините. Няма хора, които да поведат другите. Или го имаш в сърцето, или го нямаш. Няма как да ти се влее. Най-малкото е да опиташ. Това безверие, което имат, неувереността наистина ме разочарова. Това е“, каза още Стойчо Стоев.