Левски победи с 1:0 Пирин при гостуването в Благоевград от 34-ия кръг на "А" група. Двубоят беше последен за Стойчо Стоев начело на "сините". Специалистът си тръгва като победител, а мястото му заема Люпко Петрович.

Успехът на Левски в Благоевград дойде след гол на централния защитник Александър Александров в добавеното време на първото полувреме. Голмайсторът за "сините" днес не завърши срещата, тъй като в края получи червен картон.

С прибавените три точки Левски събра 56 и подпечата второто си място в крайното класиране, гарантирайки си квота за Лига Европа.

Двубоят в Благоевград започна с грозни сцени по трибуните, където фенове на Левски подгониха полицаите, обстрелвайки ги с камъни. На терена играта беше равностойна. Първите голови ситуации бяха пред вратата на Пирин, която беше храбро пазена от младежкия национал Красимир Костов.

В 42-ата минута дойде най-чистото положение, но Божидар Краев го пропиля. Малко след това - в третата минута на добавеното време, "сините" поведоха, а попадението на Александър Александров дойде след отсъден спорен фаул срещу Венцислав Христов. Бедоя центрира, а защитникът на Левски засече с глава в мрежата на "орлетата" - 0:1. За Александров това е първи гол с екипа на "сините".

След попадението всички играчи на гостите се втурнаха към Стойчо Стоев и се радваха заедно с треньора си, който днес ги води за последно.

Най-интересната ситуация през второто полувреме беше в 53-ата минута, когато Веселин Минев фаулира Александър Дюлгеров в наказателното поле на столичани, но съдията Вихрен Манев не отсъди дузпа, с което си навлече гнева на домакините.

До края "орлетата" доминираха, но пропиляха няколко възможности и загубиха от Левски. Гостите пък завършиха с човек по-малко, след като в добавеното време голмайсторът днес Александър Александров получи втори жълт картон.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!

ПИРИН - ЛЕВСКИ 0:1
0:1 Александър Александров (45+3)

Срещата по минути:
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
4 - Напрежение на трибуните. Фенове на Левски влизат по-късно на стадиона, пробивайки полицейски кордон. Запалянковците на столичани дори подгониха служителите на реда.
25 - Бедоя изведе Венци Христов, но той си затвори ъгъла и се принуди да върне към Краев и не последва опасност пред вратата на Пирин.
30 - Вратарят Красимир Костов внимава и изпреварва Венци Христов, който беше изведен от дълбочина, но с твърде дълъг пас от Бедоя.
42 - ОПАСНО! Краев пропусна най-доброто положение за гол до момента, след като получи подаване от Бедоя в наказателното поле на Пирин и стреля над вратата.
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Венци Христов опита да засече с глава центрирана отдясно топка в наказателното поле на "орлетата", но тя беше твърде висока и той я закачи с ръка, за което получи жълт картон.
45+3 -  ГОООЛ! Левски повежда с гол на Александър Александров! Бедоя центрира от фаул, Красимир Костов спаси, но топката се озова право в централния защитник на гостите, който опъна мрежата на "орлетата". След попадението всички играчи на Левски се втурнаха към Стойчо Стоев и се радваха заедно с треньора, който днес води за последно "сините".
45+4 - Край на първото полувреме.
-----------------------------
46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
53 - Домакините претендират за дузпа, след като Веселин Минев фаулира Александър Дюлгеров, но Вихрен Манев остана безмълвен.
58 - Играта временно е спряна, след като феновете на домакините направиха хореография от факли и димки.
62 - Силен удар на Мартин Тошев е отразен от Йоргачевич.
63 - Костов спаси изстрел на Краев.
74 - Грешка на Йоргачевич беше поправена от Прохазка, който изчисти топката, след като стражът на Левски я изпусна, но Мартин Тошев не успя да я засече в мрежата на гостите. При ситуацията сръбският вратар се сблъска със съотборника си Александър Александров. Защитникът на гостите се нуждае от медицинска помощ.
76 - ОПАСНО! Тошев засича с глава центрираната от корнер топка, изпраща я над напречната греда.
80 - ОПАСНО! Мехди Бурабия нахлу вдясно в наказателното поле на Пирин, финтира бранител и реши да стреля по земя от малък ъгъл, вместо да подаде на непокрития вляво Бабатунде Адениджи, който очакваше топката, за да я вкара в опразнената врата.
84 - Удар на Маркиньос е спасен от Йоргачевич.
90 - Добавеното време е 5 минути.
90+1 -  Втори жълт картон и съответно червен ЧЕРВЕН КАРТОН за Александър Александров! Голмайсторът за Левски днес е изгонен за втори жълт картон.
90+5 - Край на мача. Левски победи Пирин с 1:0 в последния мач на Стойчо Стоев начело на "сините".

ПИРИН: 76.Красимир Костов, 21.Александър Башлиев, 18.Юлиян Попев, 5.Александър Дюлгеров, 14.Стилиян Николов, 24.Антон Костадинов (64  smqna.jpg 8.Даниел Генов), 16.Венцислав Бенгюзов (82  smqna.jpg 15.Димитър Благов), 6.Костадин Дяков, 11.Маркиньос jalt.jpg , 7.Тони Тасев, 10.Мартин Тошев
Резерви: 12.Веселин Ганев, 3.Румен Сандев, 20.Янко Сандански, 9.Тодор Траянов, 8.Даниел Генов, 15.Димитър Благов, 17.Илия Карапетров
Треньор: Наджи Шенсой

ЛЕВСКИ: 29.Боян Йоргачевич, 15.Роман Прохазка, 5.Александър Александров   Втори жълт картон и съответно червен, 14.Веселин Минев, 25.Сашо Александров jalt.jpg , 70.Георги Костадинов (52  smqna.jpg 27.Мехди Бурабия), 21.Радослав Цонев, 7.Франсис Нар, 10.Мигел Бедоя, 12.Божидар Краев (76  smqna.jpg 17.Бабатунде Адениджи), 91.Венцислав Христов jalt.jpg (86  smqna.jpg 33.Галин Ташев)
Резерви: 24.Александър Любенов, 33.Галин Ташев, 8.Джереми де Нойер, 18.Борислав Цонев, 27.Мехди Бурабия, 11.Джъстин Менголо, 17.Бабатунде Адениджи
Треньор: Стойчо Стоев

Благоевград, стадион "Христо Ботев"
Съдия: Вихрен Манев
Жълти картони: Маркиньос (Пирин); Сашо Александров, Венцислав Христов, Александър Александров (Левски)
Червен картон: Александър Александров (90+1 - Левски)