Стойчо Стоев даде дълго интервю, в което говори за престоя си до момента в "Левски". Специалистът коментира и предстоящите месеци, в които трябва да свърши доста работа, за да постигне целите си.

"Ако направя аналог и сравнение с това, което бе януари и това, което е сега, има огромна разлика. Отборът претърпя развитие, което му помага. Най-вече това, че сега има отборен дух, желание, качества, стреми се отборът да побеждава във всеки мач и да се справя с всеки противник. Това е разликата. Имаше нелоши футболисти, но го нямаше този хъс и желание за постоянство", заяви Стоев пред колегите от "Гонг".

"Истината е, че все още има доста неща за оправяне, от спортно-технически аспект. Все още не сме това, което на мен ми се иска. Казах, че сме отбор, защото всеки е подчинил индивидуалните си качества на общата цел. Има здрави връзки между самите играчи и между щаба и футболистите, а това е много важно", допълни наставникът.

Стойчо Стоев коментира и поведението на феновете и отношенията им към него: "Усещам подкрепа от феновете. Още в началото, когато дойдох в Левски ми бе пределно ясно, че аз съм чужд кадър за Левски. Никога не съм бил футболист, нито юноша на този отбор, а ясно, че феновете не приемат толкова лесно такива хора. Понякога човек печели уважението с работата, която върши. Когато тя е добра, хората го уважават, когато не е таква, съвсем други чувства изпитват."

Водещият Томислав Русев върна Стоев на загубения финал за Купата на България от Черно море: "Много пъти го гледах този мач, имам го в къщи. Трудно ми е да кажа дали съм сбъркал. Тогава възникнаха полемики за смяната на Аниете, дали съм сбъркал. Това не отговаряше на истината, защото докторът ми даде знак, че Аниете трябва да бъде сменен. Беше ме яд за ситуация - наш тъч, а ние го изиграхме не точно, както трябваше, загубихме топката и ни вкараха."

Стоев говори и за предстоящата селекция: "Надявам се тези нападатели, които имаме да доразвият това, което имат като качества. Имам още доста изисквания към играта им. Плюс това зимата е един период, в който трудно се намират свободни играчи. На мен ми се иска да вземем качествен нападател, който да ни върши работа. А такива футболисти струват пари. В тази насока се надявам да съумеем да го привлечем. Искам да е такъв играч, който да ми „хване окото“ и да помогне на отбора.

"Бедоя е много добър футболист. Той даже не е още в оптимално състояние, защото изпусна цялата подготовка. След това малко му форсирахме подготовката, контузи се, пак изпусна доста. И се вижда, че нито функционално, нито спортно-технически е във формата, в която може да бъде. Със сигурност пролетта ще изглежда добре", каза още Стоев.

"Знаем цялата подготовка, тя е вече направена. Първо има 3-4 дни в София с прегледи, след това отиваме в Свиленград, там ще бъдем една седмица. След това се връщаме в София за 2-3 дни и заминаваме за Турция, където ни е основната част от подготовката.

Това, което си поставих за цел през лятото, бе да направим добър отбор. След финала за Купата, който приех тежко, си го поставих за цел. Не е гаранция, дали ще се справя. Но това ми бе приоритетът. А знам, че когато Левски е добър отбор, ще се върне на мястото си.

На въпрос, "Кажи нещо за феновете, както и ти, те тежко приеха загубата на финала?", Стоев отговори: "Наистина е така, аз се прибрах на следващия ден от финала и спрях в едно заведение. Видях много хора и ми стана наистина тежко, че съм ги разочаровал. Като видях каква мъка е изписана на лицата им, това и мен ме мотивира да видя май месец щастливи физиономии."

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016