Наставникът на Лудогорец Стой­чо Стоев ще даде почивка на част от титулярите от мача с Черноморец в Одеса (1:0) за днешното домакинство на новака Любимец в 14-ия кръг на А група. Срещата започва в 18:00 часа в Разград и ще бъде следена на живо в БЛИЦ.

Про­мени няма да има единствено в дефанзивното каре на „зе­лените", тъй като контузиите на Мантула и Терзиев не позволяват никаква вариативност на се­лекционера. Под рамката на вратата ще застане вторият страж на шампио­ните Иван Чворович.

Двойката дефанзивни полузащитници ще бъде сформира­на от капитана Све­тослав Дяков и Фабио Ешпиньо, който остана на пейката за двубоя в Лига Европа. В ролята на плеймейкър ще вле­зе колумбиецът Ернандес, който ще замени изтощения до краен предел Марселиньо. По фланговете ще опе­рират Даниел Абало и Димо Бакалов.

Атаката на тима ще бъ­де водена от Плати­ни, който ще заме­ни наказания Кишада. Последният си изкара безумен червен картон в края на срещата с Литекс. Платини се включи в последни­те минути на дву­боя с черноморци и дори изведе Мисиджан очи в очи с противниковия страж, но „лалето"не съумя да удвои резултата.

Въпреки че не е на­пълно възстановен от кон­тузията, която получи в европейската ква­лификация срещу Естония, по всяка вероятност на скамейката на „Лу­догорец Арена" ще бъде капитанът на младежите Георги Терзиев, който все още не е дебютирал със зелената фла­нелка.