Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов говори пред „Токшоу А група” по Diema Sport. Бившият национал коментира ситуацията в първенството, последните резултати на „оранжевите” и други актуални теми.

„Очаквам да вземем трите точки в предстоящото дерби срещу ЦСКА. Доста важен мач се очертава. Ситуацията е такава, че в момента има настроения ние да бъдем извадени от Европа. Но ние ще направим всичко, за да спечелим квота.

Не мога да дам оценка на отбора все още. Ние, с тези млади играчи, сме още в битката за Европа, което няма да е лесно. Има много да се работи. Треньорът знае какви са проблемите на отбора и тези три домакински мача, ще гледаме да играем по-атакуващо и да спечелим. Има грешки, треньорското ръководство ги е видяло, и ще се мъчим да ги поправим, обеща Стоилов.

- За нас всеки мач е важен, не правим разлика между Лудогорец и другите. Ние не делим мачове на Лудогорец, ЦСКА, „Левски” и други. Всеки носи три точки.

Колкото до съдията на мача с Лудогорец Ивайло Стоянов...Той сгреши в доста спорни ситуации. При втория гол повлия страничният съдия. Относно публикуваната от нас декларация и отзивите за нея... Ние не сме получили критики. Отзивите бяха в наша полза. За мен новите попълнения в Литекс се адаптират добре, но нека да свърши сезона, тогава ще правим генерални изводи. Краси Балъков попадна в една доста тежка ситуация в Литекс. Той играе с най-младия отбор, който сме имали, откакто Литекс взе отбора. Разбирам го, защото съм близо до него. Това, което прави в момента - заслужава адмирации. Очакваме повече, имаме резерви в атакуващ план, компонент, който той се старае да подобри.

Относно селекцията за лятото...Ние си имаме политика, която се спазва от години. Ако има добър чужденец, тогава, иначе играем с млади футболисти и разчитаме на нашата школа. Предстои да направим ремонт на стадиона в Ловеч: Ще се смени изцяло тревното покритие, което е вече амортизирано. Ще има и нов дренаж.”

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите
Купа на България - сезон 2014/2015