Аз съм убеден, че Литекс има много голям потенциал, заяви за "Гонг" главният мениджър на клуба Стойчо Стоилов. "Проблемът, е че нашите футболисти нямат необходимия опит в момента, за да бъдат постоянни в изявите си."

Той разкри и очакванията си за гостуването на втория в класирането Славия:

"С оглед временното класиране очаквам да стане един добър мач. Двата отбора да покажат, че са едни от най-добрите в първенството. Овча Купел е гостоприемно място за нас в последните 3-4 години. Преди това играехме доста трудно там. Може да звучи клиширано, но нека по-добрият отбор да победи. Нека изходът се реши изцяло с футболни средства!".

Бившият национал коментира и настоящия формат на "А" група: "Има доста интересни мачове. Всеки може да загуби точки от всеки. Мисля, че това ще бъде по-интересния вариант за българските фенове".

"Има добри отбори и тази година няма изявени аутсайдери. В момента, в който се помислиш за много добър, можеш да паднеш. А от високо се пада най-тежко. Така че не трябва да се главозамайваме – играем мач за мач и гледаме напред!".

"Разбира се, че ЦСКА ми липсва в "А" група. И мисля, че не само на мен. На всеки един фен на футбола. Без значение от какъв цвят е", категоричен бе Стойчо Стоилов.

Той призна, че трудно ще се появят нови футболисти до Нова година: "Селекцията винаги е отворен процес, но вече става по-трудно, защото след 15 август трансферният пазар в България затвори. Вече могат да се привличат само свободни агенти и то разтрогнали преди 15 август!".

"Аз съм убеден, че Регекампф е точният човек, който може да изпълни целите, поставени пред Литекс. Мисля, че той се е доказал. Мисля, че той добре познава българската действителност. Все пак е румънец, а манталитетът им е близък до нашия. Разликата с не е много голяма", каза още Стоилов.

"Имам обяснение защо отпаднахме от Йелгава в Лига Европа, но ще си го запазя за мен и за собственика на клуба", завърши главният мениджър на Литекс.