Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов заяви, че селекцията в отбора ще бъде приключена до една седмица. Отборът днес замина за първи летен лагер в Холандия, където ще изиграе три контроли. В 13:00 часа българско време “оранжевите” ще научат съперника си за Втория предварителен кръг на Шампионската лига.

“Наблюдаваме 4-5 футболисти и може би ще бъдат привлечени още двама. България не е атрактивна дестинация за европейските играчи, трудно е да бъдат докарани тук. До една седмица селекцията ни трябва да е ясна. Към Дока има сериозен интерес от 3-4 отбора. Не ме изнудвайте да ви кажа дали има оферти за него. Ако има нещо сигурно, тогава ще го съобщим. За да се стигне до трансфер, условията първо трябва да го удовлетворяват него, а след това и клуба”, заяви Стоилов.

„В нашия клуб си има практика, когато направим трансфер, едва тогава да го обявяваме публично. Преди 3 години си изпатихме сериозно, че обявихме по-рано нещата. Йеленкович имаше предварителен договор със Спарта (Прага), но в България винаги ще се намери някой “доброжелател”, който да се обади в клуба и да наплюе футболиста. Така че точно от тези съображения не обявяваме трансфера по-рано”, допълни шефът.
Стоилов потвърди, че Дока е взел български паспорт преди три дни: “Дали ще заиграе в националния отбор зависи от селекционера Лотар Матеус. Има обаче правила на ФИФА и аз мисля, че той в момента не отговаря на тях.”

“Какъвто и отбор да ни се падне на днешния жребий, трябва да го приемем. Дали е реално влизането в Шампионската лига трябва да попитате треньора. Футболът е такъв спорт, че в него винаги може да се получи нещо любопитно. Надяваме се на добър жребий, който да ни даде шанс да влезем в групите”, завърши Стоилов./БЛИЦ