Сериозно напрежение обзе Локо (Пд) в последните дни. Причината е наказанието на спрягания за нов треньор Едуард Ераносян. Шампионът със “смърфовете” от 2004 година от около месец е постоянно на “Лаута” и се готви да наследи Христо Бонев на треньорския пост.

БЛИЦ научи, че Ераносян и клубното ръководство не знаят с точност кога изтича наложената санкция от преди две години. Треньорът бе наказан заради допинг скандал, докато работеше в Кипър.

Забраната да изпълнява спортни функции би трябвало да изтича към 20 октомври, но Ераносян има съмнение, че срокът може да е удължен до месец април 2011 година заради обжалване на наказанието.

На “Лаута” не смеят да се обърнат и към УЕФА, за да не предизвикат ново разследване, което може да навреди на наставника.

Ераносян със сигурност ще получи властта в Локомотив към края на октомври или началото на ноември, но засега няма да бъде назначаван официално на никакъв пост. Той ще отговаря за селекцията и на практика ще изпълнява и треньорски функции.

”Едо не смее да дава интервюта и да се показва пред камерите, за да не бъде свързан с работа в клуба. Факт е обаче, че той е постоянно до отбора и със сигурност ще застане начело”, довериха запознати./БЛИЦ