Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев е сериозно притеснен от изкуствения терен, на който шампионите ще играят срещу Черноморец в Бургас в събота.

“Логично е да не сме свикнали да играем на такава настилка, каквато ни чака в Бургас. Вчера тренирахме тук в София, Краси Балъков ни позволи утре следобед да направим още едно занимание на терена на Черноморец, така че с тези две тренировки мисля, че играчите ще свикнат. Това не трябва да ни бъде оправдание, но теренът си е едно предимство за домакините. За мен истинският футбол все пак се играе на естествена трева, но какво да се прави. Има риск и от контузии, но такъв риск има пред всички отбори, гостували там”, каза Любо Пенев на традиционния си брифинг.

“Черноморец е сериозен и организиран отбор, знаят какво целят, следя ги последните няколко мача. Не ме притеснява и тази дълга серия от победи. За да искаме да станем първи в края, трябва да търсим три точки във всеки един двубой. Предстоят ни още шест финала до края. Сега с Черноморец, после с Левски, после Черно море и така нататък. Мисля, че това се харесва на феновете и на ръководството”, допълни треньорът на “червените”.

„Вярваме на българските съдии, те не са по-лоши от чуждите. На този етап се справят добре, няма безгрешни хора, но грешките трябва да се намалят. Другата седмица ще си говорим за Левски. Но това, че ни предстои серия срещу по-добри съперници, не означава на всяка цена, че мачовете ни срещу тях ще бъдат по-труди. Няма да пазя никого срещу Черноморец, заради това, че идва дербито със “сините”, завърши Любо Пенев./БЛИЦ