Страхотен инцидент се разигра по време на дербито между юношите на Локомотив (Пд) и Ботев (Пд), родени 1994 година. При резултат 1:0 за Локомотив, публиката на Ботев навлезе на терена и преби младия рефер Пламен Кошев, който прекрати мача. Съдията напусна терена на „Лаута” целия облян в кръв.

Двубоят обещаваше да е истинско дерби, тъй като противопостави втория срещу третия във временното класиране, а разликата помежду им бе само една точка, в полза на „жълто-черните”.

Реферската бригада се справи, въпреки че се наложи да вдига девет жълти и два червени картона. Десет минути преди края на срещата арбитърът вдигна втори жълт картон на Стойо Солаков (Ботев), който заедно с Иван Карабелов повалиха за пореден път противников състезател. Старши треньорът на Локомотив Красимир Димитров, пред който се разигра ситуацията, призна, че нарушението е извършено от Карабелов. Съдията обаче обърка картоните и показа втори жълт и съответно червен на Солаков, което означаваше, че Ботев трябваше да доиграе двубоя с 9 души. Още през първото полувреме бе изгонен друг футболист на “канарчетата”.

Заради съдийската грешка на терена нахлуха родители на момчетата от Ботев и започнаха да ритат и удрят съдията. Реферът напусна терена облян в кръв и с аркада на главата, като в мелето се включиха и част от играчите на Ботев. В ролята на укротители влязоха административният директор на Локо (Пловдив) Атанас Узунов, селекционерът на юношеския национален отбор Аян Садъков, треньорите Краси Димитров и Петър Пашев и председателят на фенклуба Костадин Славов.

Арбитърът прекрати двубоя въпреки че треньорите на Ботев искаха мачът да се доиграе. Съдийската бригада бе ескортирана с полицейски кордон до стаята си, където описа случая подробно, а след това също под охрана бе ескортирана извън рамките на комплекс Лаута. Очаква се домакините от Локомотив да спечелят служебно./БЛИЦ