Страхотен скандал се разрази след днешния мач на Локомотив (София) срещу Берое (2:0). След края на двубоя част от феновете били задържани, тъй като имало съмнения, че носят наркотични вещества.

“Недопустимо е на стадионите да се употребяват наркотици, да се пуши трева и да се палят димки. Не биваше да се стига до такива циркове. След края на мача задържахме въпросните привърженици, което явно подразни останалите хора. Те започнаха да скандират и се опитаха да попречат на работата на колегите. Неприятното е, че един от прибраните наистина е инвалид, но категорично той не е бил удрян или бит, както се говори”, заяви комисар Антон Златанов.

“Единият от феновете повали наша униформена колежка. Беше с доста висок адреналин и се наложи четирима представители на органите на реда да го озаптяват. Той дефакто нападна полицейски служител по време на изпълнение на задълженията му. Искам да призова хората да не се месят, когато не знаят за какво става въпрос. Бях в сектор “В”, когато един човек на около 50 години дойде и ме попита, защо седя, а до мен палят димки и децата се душат. Нещата трябва да имат граници. Феновете се усетиха навреме и изхвърлиха, каквото носеха в себе си”, допълни Златанов.

Феновете на “железничарите” имаха друга версия по случая.

“Тези хора дойдоха предварително подготвени да бият. Летяха кубинки, шутове, хора бяха бутани в полицейските джипки. Никой не е нарушил закона, това е поредният полицейски произвол над беззащитната агитка на Локомотив”, каза един от тарторите на агитката Румен Първанов.

“Цяла България видя какво стана. Не е имало никакво агресивно отношение на нито един фен на Локомотив към полицията. Цялото напрежение се получи, след като въпросното момче – инвалид, бе набутан доста грубичко в колата. Ние помолихме полицаите да не го вкарват поне него в патрулката и от там стана малко напрежение. След това едно малко момиче, което е сестра на човека, който обвиняват, че е повалил полицайка, беше блъснато в локва. Друга жена - кака Ани, видна фенка на Локомотив, също беше бутната в кола. Ние само попитахме защо блъскат жени и деца”, допълни шефа на “Железни бригади” Велчо Стефанов./БЛИЦ