Скандалите около пловдивския Ботев продължават със страшна сила. Нов сензационен обрат придоби случая с новия отбор, който бе доведен от Франческо Салерно по-рано днес.

Оказва се, че престоят на италианците ще бъде твърде кратък. Франческо Салерно и футболистите, доведени от него, хващат обратния път за Апенините още в сряда. Те стигнаха до това решение, след като феновете са категорични и не ги искат в Пловдив.

По-рано тази вечер играчите, които се канеха да участват в българското първенство, пристигнаха в хотел в Брестник. Те изчакаха Франческо Салерно, който първо се отби до БФС да плати глобите на “жълто-черните”.

Около 23,00 часа Салерно пристигна при отбора и плати престоя на групата за една нощ. Чакащите го около 300 привърженици на “канарчетата” излъчиха няколко свои представители, които седнаха на разговор със Салерно в ресторанта на хотела. След около 5 минути ултрасите тропнаха по масата и казаха на италианеца, че има срок до утре да си тръгне от Пловдив.

"Щом не ме искате си тръгвам утре сутрин. С мен ще си заминат и доведените 20 футболисти", заяви Салерно пред представители на агитката.

Срещата се състоя при уникални мерки за сигурност. Полицаи и жандармеристи следяха за реда в района на хотела.

При този развой на събитията БФС отново трябва да решава дали да изхвърли Ботев от “А” група./БЛИЦ