ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Благотворителният "Мач на надеждата" на Националния стадион "Васил Левски" между българския тим и световните звезди завърши при равенство 3:3. Събитието, организирано от фондацията на Стилиян Петров, се проведе пред повече от 20 хиляди в деня, в който честваме Съединението на Източна Румелия с Княжество България. 

Публиката видя страхотни голове и качествени отигравания от известни футболисти. За нашия тим, воден от Димитър Димитров-Херо, се разписаха Димитър Бербатов, Мартин Петров и Георги Пеев, а за световния тим - Робер Пирес, Хенрих Ларсон и Джо Коул.

Както е известно, събраните средства ще отидат за подобряване лечението на страдащите от онкологични заболявания в България. Наскоро се разбра, че битка с коварна болест води и един от героите от САЩ`94 Петър Хубчев. Участниците в мача излязоха да загряват със специални тениски в подкрепа на легендарния защитник с надпис "С теб сме, Петьо".

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Събитието събра легенди на българския футбол, както и големи имена от световните терени. Освен това президентът на България Румен Радев, премиерът акад. Николай Денков, министърът на спорта Димитър Илиев, както и още много популярни личности бяха на трибуните на "Васил Левски". 

Двата отбора бяха представяни един по един в продължение на повече от 15 минути, като сред събралите най-много овации бяха Христо Стоичков и Стилиян Петров. Преди началото на мача Камата държеше специална фланелка на Петър Хубчев, която връчи на Левон Апкарян, който е помощник на борещия се с тежко заболяване бивш треньор на Берое, Левски и националния отбор.

В петата минута играта беше прекъсната и всички на "Васил Левски" оказаха подкрепа на Хубси с бурни аплодисменти. 

Мощна подкрепа за Хубчев! Стоичков се разплака СНИМКИ

Първото попадение падна в петата минута, когато Мартин Петров центрира към Димитър Бербатов, който засече с глава, получи се рикошет в противник и топката влетя в мрежата - 1:0.

В 19-ата минута резултатът беше изравнен. Френската легенда Робер Пирес отправи мощен изстрел, при който не остави шанс на Здравко Здравков. 

В 30-ата минута Хенрик Ларсон вкара и световните звезди осъществиха обрат, повеждайки с 2:1. Българският отбор бързо изравни, точен беше Георги Пеев - 2:2.

В 52-ата минута Мартин Петров нахлу на скорост към вратата на световните звезди и майсторски вкара на появилия се на вратата Карл Икеме - 3:2.

В 54-ата Христо Стоичков отстъпи място на Валери Божинов и Камата напусна терена под бурните овации на публиката. Димитър Бербатов беше заменен от Велизар Димитров, а Балъков - от Мариян Христов. Владимир Манчев също влезе в игра, Мартин Петров напусна . 

Гари Кейхил освободи място на терена на Алън Хътън в 69-ата минута, който бе започнал титуляр, но по-късно бе заменен, за да се завърне отново на терена. Минута след това Валери Божинов бе изпреварен именно от Хътън. В 70-ата пък Димитър Иванков отрази изстрел на Юри Джоркаеф. 

Илиaн Стоянов-Коловати, който пристигна от Япония специално за събитието, бе заменен от Михаил Александров в 71-ата минута. Легендарният Рой Кийн се появи на терена на мястото на Гарет Бари, а Джеймс Колинс смени Робер Пирес. 

До края една от големите звезди - Джо Коул, успя да вкара страхотно попадение. Бившият футболист на Уест Хям, Челси и Ливърпул блесна с отличен рейд през българската защита и се разписа за 3:3.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев замени Стилиян Петров в 83-ата минута. След напускането на Стенли последва специално музикално изпълнение на "You'll never walk alone" ("Никога няма да бъдеш сам"), той много се разчувства, всички участници в мача го наобиколиха, прегръщаха го и го целуваха, докато той плачеше. Хилядите по трибуните бяха на крака, за да аплодират Стенли и да скандират името му. Бившият капитан на България и Астън Вила игра по едно полувреме за двата отбора.

След емоционалния момент на терена се появи и друга легенда - Неманя Видич. Символично страничният съдия показа, че добавеното време на двубоя ще е 19 минути, но бе само минутка, в която Христо Янев стреля от пряк свободен удар, но право в ръцете на вратаря и срещата приключи 3:3. 

"Каузата да оцелееш е нещо голямо и велико, затова сме всички тук - да дадем надежда, съпричастност на всички, които се борят с тази болест. Трудно е, тежко е, но както дадохте сили на мен, за да мога 11 години по-късно да облека фланелката на България и да се забавлявам пред вас... Днес видях, че България е единна и силна. Всички тези звезди, които дадоха времето си, за да са тук днес, дадоха времето си да ви забавляват, а вие показахте една съпричастност, една голяма сила. Това е България и можем само да се гордеем. Благодаря за подкрепата, за любовта. Моята любов към вас никога няма да спре и днес показахте защо съм горд, че съм българин. Благодаря ви!", заяви Стилиян Петров след демонстративния мач.

БЪЛГАРИЯ - ОТБОР НА ЗВЕЗДИТЕ 3:3
1:0 Димитър Бербатов (5), 1:1 Робер Пирес (19), 1:2 Хенрик Ларсон (30), 2:2 Георги Пеев (32), 3:2 Maртин Петров (52), 3:3 Джо Коул (74)

Българският отбор: дравко Здравков, Милен Петков, Александър Тунчев, Илиян Стоянов, Ивайло Петков, Даниел Боримиров, Красимир Балъков, Георги Пеев, Мартин Петров, Димитър Бербатов, Христо Стоичков
Резерви: Димитър Иванков, Радостин Кишишев, Росен Кирилов, Илия Груев, Мариян Христов, Илиан Илиев, Велизар Димитров, Христо Янев,  Михаил Александров, Христо Йовов,  Владимир Манчев, Валери Божинов, Наско Сираков 
Селекционер: Димитър Димитров 

Отборът на световните звезди: Шей Гивън, Алън Хътън, Гари Кейхил, Джеймс Колинс, Стилиян Петров, Гарет Бари, Ашли Йънг,  Луис Гарсия, Робер Пирес, Хенрик Ларсон, Джереми Линч 
Резерви: Карл Икеме, Неманя Видич, Ричард Дън,  Коло Туре, Максуел, Рой Кийн, Флоран Малуда, Юри Джоркаеф, Джо Коул,
Селекционер: Мартин О`Нийл