Младежкият национален отбор на България разпиля връстниците си от Албания с 4:0 контролна среща на стадион "Славия" в столичния квартал "Овча купел". Станислав Шопов (2), Симеон Петров (5) и Илия Груев (11) се разписаха през първата част, а след почивката Владимир Николов (68-дузпа) оформи крайния резултат.

"Лъвчетата" започнаха страхотно и още във 2-ата минута се стигна до центриране от дясно, а Станислав Шопов овладя топката на задната греда и вкара на опразнената врата за 1:0. Три минути след това Симеон Петров вкара за 2:0, възползвайки се от голямо разбъркване пред вратата на албанците. Центриране на Слави Шопов от корнер беше отклонено от защитник на Албания. Топката се отби в напречната греда и падна на крака на Симеон Петров, който насочи във вратата на Лароши.

В 11-ата минута Станислав Шопов и Илия Груев разиграха на двойно подаване и последният преодоля вратаря Лароши за 3:0. До края на първата част албанците предприеха няколко смени и се опитаха да застрашат вратата на Вуцов, който отрази всички удари. В 32-ата минута Марк Бушай се измъкна зад гърба на българската защита, но Вуцов спаси последвалия удар. В 41-ата минута и Димитър Митков направи сериозен пропуск след центриране отдясно. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката темпото на игра спадна значително, но въпреки това в 60-ата минута Бауренски опита атрактивен удар със задна ножица и топката премина встрани от вратата. Осем минути по-късно футболистите на Александър Димитров успяха да увеличат аванса си, след като Владимир Димитров се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Мартин Минчев.

До края на мача нови попадения не паднаха и младите "лъвчета" се поздравиха със заслужена победа. 

БЪЛГАРИЯ - АЛБАНИЯ 4:0
1:0 Станислав Шопов (2), 2:0 Симеон Петров (5), 3:0 Илия Груев (11), 4;0 Владимир Николов (68-дузпа)

Съставите
България: Светослав Вуцов, Виктор Попов, Симеон Петров, Тихомир Димитров, Мартин Дичев, Емануел Мирчев, Илия Груев, Станислав Шопов, Митко Митков, Мартин Минчев, Димитър Митков;

Албания: Лароши, Драгоши. Калай, Смалай, Гята, Мехмети, Карай, Бушай, Исмайлгеци, Вангьели, Марку,