Септември (София) губеше с 0:2 до 11-ата минута, но обърна Славия и победи с 3:2 в страхотен голов спектакъл на столичното дерби от група “Б” на втората осмица в плейофите на Първа лига. Така символичните домакини записаха първа победа срещу столичен съперник този сезон – още 3 равенства и 6 загуби. "Белите" пък записаха втора поредна загуба след тази от Дунав (3:5) в миналия кръг.

Още в самото начало „белите“ поведоха с гол на Цветелин Чунчуков (3), който засече центриране на Димитър Велковски. Малко по-късно Септември стигна до попадение, което обаче не бе признато заради игра с ръка на Александру Бенга. Веднага след това Славия удвои преднината си с нов гол на Чунчуков (11), който бе копие на първия му, като и този път Велковски му асистира.

Последва отпускане в редиците на символичните гости и Септември намали чрез Александър Дюлгеров (33) след центриране на Борис Галчев от пряк свободен удар.

След почивката домакините изравниха с гол на Кристофър Мандиангу (55), направил добавка при отразен удар на Здравко Димитров от Стергиакис. Добрата игра на Септември доведе и до пълен обрат в самия край с гол на Илия Димитров (90), донесъл трите точки за домакините след асистенция на Дарко Глишич.

С успеха си Септември събра 29 точки и излезе на трето място в групата с аванс от една пред Дунав и на 6 зад втория Славия.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019