Тежка травма сполетя вратаря на Беласица Кирил Георгиев през шампионатната пауза, съобщава struma.bg

Сакатлъкът се случи през седмицата, когато в третия ешелон нямаше мачове заради изборите, но студентското първенство набираше ход със своя увертюрен кръг.

В 50-та мин. на мача между СУ “Климент Охридски” и ЮЗУ „Неофит Рилски“ Малкия Валяк, който бранеше рамката на благоевградското учебно заведение, излезе извън пеналта и в стремежа си да играе по правилата сблъска жестоко главата си със съперников нападател.

В резултат на удара на челото на петричанина зейна сериозна рана, обработена и зашита с 20 шева в най-близкото столично медицинско заведение. Според собствените му прогонози 26-годишният вратар ще отсъства от терените поне 2 седмици, след което ще поднови редовните си тренировъчни занимания.

През това време дубльор на титуляра под рамката на мъжкия тим на комитите Захари Димитров ще бъде вратарят на юношите старша възраст Тодор Димитров, след като и другият млад петрички страж -Димитър Христов, изпитва проблеми с контузия в коляното и не тренира от близо месец.

Иначе резултатът от двубоя, в който Малкия Валяк пострада, е 1:1. Столичани поведоха през първата част, а подопечните на легендарния национален вратар от близкото минало Пламен Николов-Пинко изравниха в 85-та мин., с гол на нападателя на „Септември“ /Симитли/ Владимир Гогов.

Днес от 14.00 ч. благоевградските студенти посрещат в с. Рилци за дербито на втория кръг от националния студентски футболен шампионат отбора на НСА „В. Левски“.