Марица (Пловдив) завърши наравно 1:1 срещу Борислав (Първомай) в последната си контрола от предсезонната подготовка, съобщава сайтът на "пиратите". Спарингът се игра в петък на стадион "Марица" в Пловдив. Двата тима изиграха здрав мач в горещата петъчна вечер. В състава на "жълто-сините" отново бяха направени многобройни смени и ротации по време на срещата. В днешната контрола учстие взе бившият състезател на маричани Свилен Щерев, който поддържа форма с "жълто-сините".

През първата част гостите от Първомай стояха по-добре на терена и в отделни епизоди от игровото време надиграха "жълто-сините". Първомайци стигнаха до ранен гол. След меле в наказталеното поле и няколко рикошета топката достигна до Стефан Шопов, който бе най-съобразителен в ситуацията и откри резултата.

Втората част започна равностойно. Постепенно играта се изнасяше все по-напред в половината на първомайци. Изравнителния гол за Марица падна малко преди края на срещата - в 88-та минута. Георги Георгиев изведе Александър Праматаров в добра позиция, а младият нападател насочи чудесно по земя и изравни. Резултатът се запази до края и така срещата завърши наравно 1:1.

Черно петно в мача сложи Ангел Здравчев от състава на Борислав, който вероятно е рекордьор по получени червени картони за първомайци. През миналия сезон той контузи трайно юношата Стоян Пидев с удар без топка, а Пидев впоследствие спря с футбола, тъй като така и не успя да се възстанови напълно.

Денис Палков бе дръпнат за фланелката от Здравчев, юношата на Марица поиска нарушение, но това ядоса Здравчев и той се нахвърли с удари върху юношата. След няколко удара Палков реагира и изрита Здравчев. Ситуацията предизвика масово меле и размяна на удари между играчите, което продължи около две минути. В крайна сметка с усилията и на двамата треньори и на хора от щабовете на двата тима то бе прекратено.

Старши треньорът на Марица Николай Димитров сподели, че е доволен от проведената подготовка, както и от контролните срещи, които тимът изигра. В тях участие взеха много млади състезатели, бяха изпробвани различни тактически варианти. До началото на шампионата в Трета лига "жълто-сините" ще продължат да работят главно в тактически план.

Eто мнението на Ангел Здравчев относно скандала:

"В страницата на Марица Пловдив ме представиха като брутален унищожител на кариери. Трайно съм бил контузил някакъв техен юноша. Искрено съжалявам за него, но аз също излезнах контузен от този мач с усукано коляно при сблъсъка с момчето. Беше преди година, но те сега се сетиха да плачат. Също това, че се е случило с удар без топка е грозна лъжа!

Когато аз бях юноша, на 16 години, а не като техните, които се водят юноши до 25-годишна възраст, дебютирах за мъжкия отбор на Литекс и станах шампион на "А" група, а на 18 г. вече бях с по две тежки фрактури на глезените и операция от херния, но не съм обвинявал други за моите несгоди, защото това е част от тази игра.

Ако те не приемат този факт - да си седят вкъщи и да шлюпкат семки, така няма да се контузят. Нямам претенции за футболист, въпреки че съм работил с най-големите имена в българския футбол, с каквито 90% от футболистите на Марица не са. Доста години вече играя в аматьорското ниво, без да обвинявам някой за контузиите ми през годините.

Това, което се случи в края на последната контрола не заслужава одобрение. Не оправдавам нито една от страните. Мога да кажа, че бях изритан при спряна игра от техен футболист, след което блъснат в гръб, доста подла и страхлива постъпка, от друг техен футболист с име Иван Мицев, пак вечна юношка.

Това го потвърдиха и съотборниците ми. Домакините от Марица, разбира се, опитаха да хвърлят цялата отговорност за мелето върху мен, което не кореспондира с истината! Нямаше как да остана равнодушен пред техните лъжи и внушения".