Италианският предприемач Пиетро Белардели е новият спортно-технически директор на Спартак 1918 (Варна). Той си стисна ръцете с председателя Антон Фажев и вече е назначен на позицията. Белардели обеща, че до дни ще доведе в Спартак мощен спонсор - консорциума "Солидус", който се занимава с проектиране във всички насоки и обществени поръчки. Очаква се фирмата да поеме издръжката на футболния клуб и през пролетта "соколите" да са конкурентноспособни на останалите отбори в "Б" група.

"Нашата цел е една - отборът да е финансово стабилен и да запази мястото си в "Б" група. Благодарение на Антон Фажев осъществихме връзка с ръководството на общината и смятам, че можем да сме си полезни в реализирането на няколко проекта", разкри Белардели.

Относно селекцията, италианецът сподели, че ще има доста нови футболисти в Спартак. Екипа на варненци ще облекат италианци, молдовци и може би един двама албанци. "В момента футболистите са в почивка. Когато се съберат, ще преговаряме с тях кой иска да остане в отбора. Който не иска, е свободен да си търси друг отбор", категоричен бе Пиетро Белардели.

БЛИЦ припомня, че странният италианец отдавна се навърта в нашия футбол. Бил е президент на швейцарския Лугано, както и на два италиански тима от долните дивизии - Кастел ди Сантро и Леко. Преди време се пробва да сложи ръка на Берое, но феновете го прогониха от Стара Загора. По-късно картинката се повтори и в "Ботев" (Враца).