Какво се случва с Гриша Ганчев след оттеглянето му не само от ЦСКА, но и от футбола? Веднага, след като на 30 април обяви официално решението си и напусна Борисовата градина, се заговориха какви ли не неща. Че ще поеме издръжката на Пирин, че е на финалната права за купуване акциите на Локомотив Пловдив. В крайна сметка нито едното стана реалност, нито другото. Нещо повече. Бизнесменът извади любимия си флумастер и сам се задраска от футболната управа, напускайки даже и родния Литекс.

Вече близо три месеца Ганчев е извън спорт №1 у нас. Негови близки разкриха пред БЛИЦ, че в този период той не е гледал мачове на ЦСКА. И не само на „червените“, но и от българското първенство въобще. Което е малко или много странно и изненадващо, защото бизнесменът често повтаряше колко е привързан към „армейците“ и родния футбол. Ганчев се затворил в имението си край Ловеч, където се сдобил отскоро с нова порция домашни любимци. Не искал ни да чува, ни да вижда и картинка от нашата футболна действителност.

Единствено проявявал интерес към случващото се със стадиона в Борисовата градина – настоящия демонтаж и предстоящата реконструкция.  

Изненадващо било решението му да изгледа на живо мачове от приключилото на 14 юли в Германия европейско първенство. Ганчев се сетил в последния момент и трябвало да извади немалко пари, за да си осигури билети за три-четири от двубоите. Странно или не, но бившият бос на ЦСКА се появил на няколко немски стадиона леко дегизиран. Той знаел, че „журналистическите хиени дебнат навсякъде“, а още повече че сега бил попаднал „баш в тяхното гнездо“.

Виж Ганчев не забравял борбата. Следял под лупа всичките ни борци, които ще представляват България на Олимпиадата в Париж. Бил е с тях в Будапеща, както и на още две места по време на състезания. Даже планирал да отиде и да ги гледа на живо във френската столица. 

Преди около десетина дни Гриша Ганчев е отлетял за далечен Китай, като преди това отскочил до два-три дни в друга тузарска дестинация, намираща се в Азия.

Във вече втората по население страна щял хем да си почине, хем и да свърши някакви бизнес сделки.

Ганчев скоро се върнал от Китай заради предстоящите Игри във френската столица, но мълвата гласи, че за есента планирал нова визита дотам. Този път по-продължителна…
БЛИЦ СПОРТ