Българската Втора лига предлага изключителна драма в края на сезона. Два кръга преди края четири отбора са с апетити за място в елита и битката ще бъде жестока.

Дълго време лидер бе Царско село, но след загубата вчера от Локомотив София с 1:2 настъпи промяна в челото. Ботев Враца е на първо място с 58 точки, Локаомотив София и Царско село са съответно втори и трети с по 57.

На практика всичко е в ръцете на лидера Ботев Враца, който при победа в оставащите си два мача, ще бъде новият член на елита и няма да има никакви притеснения. Тимът на Сашо Ангелов обаче има и най-трудна програма в оставащите два кръга – гостува на борещия се за спасение Оборище Панагюрище и приема един от кандидатите за промоция – Монтана в свирепо регионално дерби. Дори една грешка в двата двубоя, почти сигурно ще коства на врачани директно класиране в Първа лига.

Царско село не би трябвало да има проблеми в двата си последни мача – гостуване на отдавна изпадналия Нефтохимик и домакинство на Черноморец Балчик. Същото важи и за Локомотив София, който има наглед два по-лесни двубоя – домакинство на Созопол и гостуване на Ботев Гълъбово, който отдавна си осигури място в групата и не играе за нищо.

Четвъртият във временното класиране Монтана е в най-неизгодна позиция и като че ли изпадна зад борда въпреки добрите резултати в последните кръгове. Тимът на Ферарио Спасов трябва да победи и в двете си срещи до края и да разчита на издънки на някои от първите три тима, за да се добере до плейофи.

Припомняме, че само първият във Втора лига се класира директно в Първа лига. Вторият и третият във Втора лига играят баражи срещу замесените за оцеляване от елита.

Драмата вече нажежи до червено обстановката във Втора лига. И част от съдиите се поддадоха на натиска. Както стори Ангел Ангелов преди няколко дни в Царско село. Реферът, който стана известен навремето, заключвайки се в апартамента преди мач между Левски и Славия, опропасти всичко, което можеше. И все в ущърб на Локомотив София...

А цифрите ясно показват, че Царско село издиша във важните мачове. От шест двубоя срещу Ботев Враца, Локомотив София и Монтана тимът от Околовръстното има само... 2 спечелени точки, две равенства и четири загуби.

Дано до края всичко е честно и по-добрият на терена да победи и да извоюва правото си да играе в елита. Защото от изкуствено бутане на разни кръгове футболът ни няма нужда...

29 кръг (днес от 18:00 часа)
Нефтохимик – Царско село
Локомотив София – Созопол
Монтана – Лудогорец II
Оборище – Ботев Враца

30 кръг
Ботев Враца – Монтана
Ботев Гълъбово – Локомотив София
Царско село – Черноморец Балчик

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА ВТОРА ЛИГА

КЛАСИРАНЕ