Интригата в Югоизточната трета лига се ожесточи още повече, след като снощи ОФК Несебър победи с 2:1 досегашния водач Саяна (Хасково) в дербито на 35-ия кръг. Успехът изстреля "сините" на върха, след като по същото време другият претендент за изкачване във Втора лига Спартак (Пловдив) загуби с 0:1 гостуването на Атлетик (Куклен). 

Несебър събра 86 точки, а Саяна и Спартак имат по 84. Интригата между трите отбора, борещи се за класиране във Втора лига, ще продължи в оставащите три кръга до края. 

Несебър ще гостува на Левски (Карлово), на Сокол (Марково), а в последния кръг приема Родопа (Смолян).

Саяна пък ще играе още със Сокол (Марково), Родопа и Ботев (Пловдив) II. Спартак (Пд) ще домакинства на Карнобат, ще гостува на Розова долина (Казанлък) и в последния кръг приема Загорец (Нова Загора).

Двубоят със Саяна премина по най-инфарктния начин, след като гостите първи поведоха в резултата след точно изпълнена дузпа в 62-ата минута от 39-годишния Ахмед Осман.

В 70-ата минута Венци Христов изравни също от 11-метров наказателен удар, след като Никола Гелин бе повален от вратаря на гостите и съдията Иво Андреев посочи бялата точка.

В първата минута от даденото от съдията 4 минути добавено време Тодор Петров вкара фамозен гол с глава, с което донесе трите точки за домакините. След центриране от корнер на капитана Николай Костов на задната греда, Петров се извиси над всички и прати топката с висока парабола неспасяемо във вратата на гостите.

ЮГОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА - 35 КРЪГ:

15 май 2024 г. (сряда), 18:00 часа 
Димитровград - Левски (Карлово) 2:0 
Локомотив II (Пловдив) - Сливен 4:2 
Загорец (Нова Загора) - Секирово (Раковски) 2:1 
Розова долина (Казанлък) - Гигант (Съединение) 0:0 
Карнобат - Асеновец (Асеновград) 2:2 
Атлетик (Куклен) - Спартак (Пловдив) 1:0 
Родопа (Смолян) - Созопол 2:2
Сокол (Марково) - Берое II 2:2 
Несебър - Саяна (Хасково) 2:1