Адвокатът на 21-годишната Ема Зоугари – Бертран Мерц, разкри какви точно са показанията на неговата клиентка по обвиненията срещу защитника на Лудогорец Оливие Вердон. Вчера стана ясно, че 25-годишният бенински национал е обвинен от бившата си приятелка в домашно насилие и отправени заплахи за живота.

Вердон и Зоугари (на снимката долу) са били заедно за период от два месеца – от септември до ноември 2020 г. Обвиненията срещу футболиста са заради извършени действия в нощта на 14 срещу 15 ноември в Разград. Според показанията ѝ, тя няколко месеца се е колебаела дали да подаде жалбата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Той се е опитал насила да я принуди да отключи телефона си чрез лицево разпознаване, за да може да проследи неин разговор. Държал я е така, че тя да не може да мръдне. Дръпнал е косата ѝ с едната си ръка, а с другата я е прегърнал около гърлото. Оливие Вердон е заявил, че ще я заключи в апартамента си без нейния телефон и тя повече няма да види семейството си. На няколко пъти е намекнал, че разполага с връзки, които могат да организират нейното изчезване и да прикрият убийството. Страхувайки се за живота си, моята клиентка е скочила от прозореца на стаята, в която е била държана“, разказа адвокатът Мерц пред френското издание 20minutes.fr.

Според информацията, оплакване срещу Оливие Вердон е било подадено в разградската прокуратура през миналия месец.

Това не е първият случай, в който бенинският национал е обвинен в насилие срещу жена. През август 2019 г. футболистът е арестуван в Испания заради скандал в хотел в баската столица Витория. Тогава свидетели са го видели да се държи грубо с тогавашната си приятелка.