Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) допусна тежка загуба с 0:3 от Струмска слава (Радомир). Срещата от шестия кръг на Втора лига се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912" в Коматево. След успеха Струмска слава събра 14 точки и е едноличен лидер, с две повече от втория Етър. Ботев (Пд) II е на последното място с едва 2 точки.

В състава на "канарчетата" личаха множество футболисти от първия тим, но това не помогна. Мачът бе официален дебют на Неманя Миланович начело на втория тим на Ботев.

Домакините изтърваха една дузина положения през първата част, което се оказа решаващо за крайния изход. И трите попадения в мача паднаха след почивката, когато гостите от Радомир демонстрираха страхотна успеваемост пред гола. В 51-ата минута Александър Александров бе изпуснат отдясно по атаката и с диагонален удар простреля Славков за 0:1.

Две минути по-късно Самуел Акере отправи много опасен удар от 20 метра, минал на сантиметри от гредата. В 57-ата минута далечен удар на Секулич рикошира леко в бранител и мина над гредата.

Последва удар на Монир ал Бадарин, който не бе особено силен и стана лесна плячка за стража на гостите. В 63-ата минута, след центриране от корнер, Бисер Бонев бе оставен непокрит и стреля с глава, а за късмет на гостите кълбото премина покрай гредата.

Именно с идентична ситуация отговориха радомирци, като след корнер футболист в синьо бе оставен непокрит, но стреля неточно. Така се стигна до 75-ата минута, в която Александър Александров остана сам срещу Славков и реализира втория си гол. 

След това попадение мачът само се доиграваше, а в добавеното време гостите стигнаха и до трети гол. Негов автор стана Красимир Панчев, след като атакуващият футболист получи извеждащ пас отдясно по атаката и очи в очи със Славков фиксира крайния резултат - 0:3.