Румънският гранд Стяуа е набелязал двама футболисти на Литекс. Става въпрос за националите Николай Бодуров и Георги Миланов. Преговорите за привличането им ще се проведат пред уикенда, покрай контролата на “оранжевите” с тима от Букурещ. Мачът е в неделя от 20:45 часа.

Наставник на Стяуа е бившият играч на Литекс Лауренцио Регенкампф. Именно той настоява за двете нови попълнения, които вече са харесани и от ръководството на клуба. Очаква се единствено да се уточни цената, за да се финализира трансфера.

В Ловеч се надяват да приберат поне 2 млн. евро за Миланов. Той е млад, вече има мачове с националния отбор и привлече погледите и на отбори от Холандия и други държави в Западна Европа. Именно това кара шефовете на Литекс да обявяват толкова висока цена за него. Бодуров пък струва под 1 млн. евро., а ловчанлии го предлагат в пакет с Миланов.

Не е изключено обаче ръководството на “оранжевите” да свали цената на играчите, ако задържи процент от правата им. Причината е, че Литекс не се класира за Евротурнирите и двамата национали няма да имат сериозна “витрина”, от която да демонстрират класата си. Освен това ловчанлии имат нужда и от свежи пари, след като финансовият благодетел Гриша Ганчев намали средствата за издръжката на отбора.