Постоянно винят БЛИЦ, че атакуваме ЦСКА и че галим “Левски”, затваряйки си очите от случващото се на “Герена”. Е, днес на ред в нашата коментарна рубрика са “сините”...
 
Сух влиза, мокър излиза. С три букви е и завършва на “й”. Що е то? Отговорът е чай! Тази народна гатанка е напълно актуална със случващото се на “Герена” в последните години. Или по-точно от периода, в който жезълът на управлението беше поет от Гонзо. От 2009 година до днес “Левски” не е спечелил нито една шампионска титла, нито пък Купата на България. Единствената утеха е Суперкупата, която бе взета в самото начало на ерата “Георги Иванов”.
 
Какви ги свърши иначе великият нападател на директорския пост? Набута трима треньори, но в сянка той дърпаше конците. Ама така ги дърпаше, че “Левски” взе да се препъва, където свари. Наставниците влизаха чисти и сухи на “Герена” и излизаха (или по-точно тръгваха си) мокри и окаляни до уши. Мокри от пот, нерви, от срам и от помията, която Гонзо им изля отгоре. Така беше и с Ратко Достанич, и с Тони Здравков-Сухия, и с Ясен Петров. Нито един от тях не бе оставен да работи сам. Над главата им постоянно висеше Георги Иванов, който със своите “мъдри” идеи съсипа техния рейтинг, този на “сините” и собствения си.
 
Мъничката светлина в тунела се появи през есента на 2010 година. Тогава под ръководството на Ясен Петров “Левски” направи страховит марш в Лига Европа. Планът сполучи, защото Гонзо, макар и за кратко, бе осъзнал, че ако не си пъха носа и остави Ясен на спокойствие, работата ще потръгне.
 
Стои ли обаче шило в торба? След три-четири месеца Георги Иванов я подкара постарому. И “сините” направиха обратен завой към бездната. Гонзо мечтаеше сам да командва парада. Батков му даде тази власт, но се видя, че бившият голмайстор не го бива за треньор.
 
Настъпи нов хаос, още по-пълен и по-объркан, за да се появи накрая Николай Костов. Дойде сух и неопетнен, амбициран да започне трудната си мисия.  
Новият наставник удари по масата още на първата си пресконференция. Обяви, че не иска никаква намеса отгоре и при първа такава на секундата си тръгва. Тези дни обаче от “Герена” пак започнаха да идват стряскащи съня на феновете новини. Гонзо отново понечил да се бърка – я за разширения състав, я за селекцията...
 
БЛИЦ пита г-н Батков, който се тупа постоянно в гърдите и се кълне, че “Левски” е всичко на света за него:
1.Защо продължавате да държите Гонзо в клуба?
2.Вярно ли е, че основната причина Георги Иванов да е още на работа се крие в парите, които той е извадил от джоба си за издръжката на “сините”?
3.Нима си мислите, че заблуждавате хората с новината, че Гонзо няма да се намесва в делата на Николай Костов?
4.Няма ли най-сетне да разберете, че Гонзо е голямото зло на “Левски” в момента?
Единственият начин това да се случи е раздяла с Георги Иванов... В противен случай и Костов ще излезе мокър от “Герена”, за да дойде следващата марионетка...
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ