Треньорът на "Ботев" (Враца) Антони Здравков заяви, че неговите футболисти са се справили добре в мача със Славия, въпреки загубата с 0:1.

"Хубав мач за нас, отборът изигра тактически правилно целия двубой, без грешката за гола. Имахме своите шансове и голови положения, не бяха толкова много, но бяха чисти. За съжаление не успяхме да ги реализираме. След като не отбележиш гол, трудно можеш да победиш", сподели Здравков след двубоя от 17-ия кръг на "А" група.

"Имаше чиста дузпа за нас. Още преди мача нашето ръководство изрази притеснения от този съдия и те се потвърдиха. Напрежението бе не от самия мач, а от това че 5-6 човека не бяха стъпвали на този стадион. Атмосферните условия бяха такива, че не успяхме да изиграем и един мач във Враца", продължи Здравков.

"Второто полувреме играхме по-добре, но нямахме шанса да вкараме гол. Без положение загубихме. Славия нямаше чисто голово положение и ни победи", каза още треньорът на "Ботев" (Враца).

"Определено се отрази липсата на Коконов, тъй като той е основен наш футболист. Липсваше неговата острота. Когато си по-разнообразен за самите футболисти, е по-лесно да намират празното пространство. Коконов е преотстъпен от Славия и има споразумение да не играе срещу тях. Убеден съм в оставането на "Ботев" в "А" група. Убеден съм, че ще печелим точки, въпреки тежката програма в първите 8 кръга от пролетния полусезон", завърши специалистът.