Наставникът на "Левски" Антони Здравков обяви "сините" за фаворит в предстоящото дерби с "Ботев" (Пловдив). Интригуващият двубой от 14-ия кръг на "А" група е утре от 15:15 часа на "Герена".

"Искрено се надявам, че това, което се получи срещу ЦСКА (0:3), няма да се повтори. Промени ще има, но ще ги кажа в съблекалнята. Реално имаме 19 човека, но щом са в "Левски" трябва да побеждават. Няма смисъл да се връщаме назад и да коментираме защо не сме играли футбол срещу ЦСКА. Всички видяха, че играчите не дадоха това, което могат", сподели Здравков.

"Ботев" е компактен отбор, който знае да играе футбол. За стандартите на нашето първенство е един от добрите отбори. Никой не може да избяга от историята си. Ние сме "Левски" и във всеки мач сме фаворит, независимо от съперника. Това важи за всеки футболист и служител на клуба. Играчите не могат да избягат от това. Дали го показваме на терена с действията си, е друг въпрос. Преди време, когато един отбор идваше на "Герена", правеше сметка как ще падне с два или три гола. Сега вече е различно. Всеки идва с нагласата, че ще вземе нещо", сподели Сухия.

"Ще има промени в състава, но те няма да са чак толкова много, защото нямаме голям избор от футболисти. На практика имаме 19 играчи плюс вратаря Мишо Иванов", каза наставникът на "сините".

Спецът даде да се разбере, че настоящия момент не е най-подходящ за налагане на юноши в първия тим - "Школата на "Левски" винаги е разполагала и ще разполага с таланти. Друг е въпросът дали точно в този момент те трябва да бъдат налагани."

"Парите не са най-важното нещо във футбола, но футболистите трябва да си ги заслужат в мачовете. Никъде го няма само да тренираш за пари. По принцип 100-годишнината не трябва да действа в негативен, а в позитивен план на футболистите", добави Тони Здравков.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ